İskilip’te pazar yeni yerinde

Her hafta Pazar günleri Sakarya mahallesinde kurulan semt pazarı yeni yerine taşınıyor.

27 Eylül 2013 Cuma 11:02
 İskilip’te pazar yeni yerinde


Her hafta Pazar günleri Sakarya mahallesinde kurulan semt pazarı yeni yerine taşınıyor. Pazarbaşı çocuk parkının arka tarafından ulaşılan yeni Sakarya Semt Pazarı eski kurulan yere 100 metre mesafede bulunuyor.

Mülkiyeti İskilip Belediyesi’ne ait 6 bin metrekarelik alana kurulan yeni semt pazarının zemini düzlenerek sağlamlaştırıldı. Etrafında araçların park edebileceği alanların da bulunduğu pazar yerine bay ve bayan tuvaletleri yapılarak etrafları parke taş ile döşendi.

Bu hafta yeni yerinde hizmet verecek olan pazarda her hangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Semt pazarının mahalle arasında olması nedeniyle kurulduğu günden bu yana sürekli şikâyet konusu olduğu, yapılan değişikliğin mahalle sakinleri ve esnaf arasında memnuniyetle karşılandığı belirtildi..

Mahalle arasında olması nedeniyle başta yangın ve sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olma riski taşıyan güzergahtan bağımsız bir alana taşınan pazarda İskilipliler’in rahat alış veriş yapabilmeleri için gerekli düzenlemeler eksiksiz tamamlanıyor.

İskilip Belediyesi yetkilileri, yeni pazar yerinin eski pazara yakın mesafede olmasının ve araçların park edebileceği otopark alanının bulunmasının önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekerek, pazarın sorunsuz çalışması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, tezgâh açan esnafın getirilen kurallara uymaları gerektiğini bildirdiler.




Son Güncelleme: 27.09.2013 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.