İskilip'te Ramazan etkinlikleri

İskilip Belediyesi tarafından Mübarek Ramazan ayı sona ererken manevi atmosferde farlı bir ramazan etkinliği düzenlendi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 17:20
İskilip'te Ramazan etkinlikleri

İskilip Belediyesi tarafından Mübarek Ramazan ayı sona ererken manevi atmosferde farlı bir ramazan etkinliği düzenlendi.


Yapılan açıklamaya göre, Sahur vaktine kadar devam eden gecede 7’den 70’e tüm İskiliplilere hitap eden etkinlikler sahnelendi.


İSTANBUL PATLAMASINDA HAYATINI KAYBEDENLER VE TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KURANI KERİM TİLAVETİ VE DUA

Program, geçtiğimiz gün İstanbul Havalimanında yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden masum vatandaşlarımız, güvenlik güçleri ve tüm şehitlerimiz için Kuranı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzel tarafından dua edildi.


ÇATMA’DAN NAMAZA DEVAM VE HIZLI KURANI KERİM OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN 10 ÖĞRENCİYE BİSİKLET

İskilip Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile çocukları namaza ve Kuranı Kerim okumaya teşvik amaçlı yarışma düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere Belediye tarafından 10 adet bisiklet hediye edildi.


ENGELLİLERE 3 AKÜLÜ 6 MANÜEL ENGELLİ ARACI DAĞITILDI

Program kapsamında  Best Organiszasyon sahibi Serdar Selbes’in sponsor olduğu ve Belediyemiz Sosyal Birim görevlilerinin titizlikle tespit ettikleri engellilere üç akülü ve altı manüel engelli aracı dağıtıldı.


250 ADET KURANI KERİM HEDİYE EDİLDİ

Programa yoğun ilgi gösteren İskilip halkına Belediye Başkanı Recep Çatma tarafından 250 adet Kuranı Kerim hediye edildi. Diğer yandan çocuklara da dini içerikli kitap ve cd’nin yanında çeşitli oyuncaklar hediye edildi.   Hacivat, illüzyon ve ateşbaz gösterileri de başta çocuklar olmak üzere tüm katılanlardan yoğun ilgi gördü.


İlahiler ve samazen gösterileri İskilip halkının yoğun isteği üzerine iki kere sahne aldı.


RECEP ÇATMA’DAN İSKİLİP HALKINA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Recep Çatma selamlama konuşmasında bu yıl bir gece ile sınırlı yapılan etkinliklerin önümüzdeki yıllarda daha zengin içerikli ve bir günden fazla yapılacağını belirterek, “Çocuklarımızı namaza ve Kuranı Kerim öğrenmeye özendirirci teşvik edici programlarımız devam edecektir. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda hediye ettiğimiz Kuranı Kerim adedini artırarak hediye etmeye çalışacağız.


Engelli araçlarını temin eden ve dezavantajlı hemşerilerimize dağıtımını sağlayan Best Organizasyon sahibi, hayırsever hemşerimiz Sayın Serdar Selbes ve gecemize yoğun ilgi gösteren siz değerli hemşerilerime teşekkür ederim. Ramazanı Şerifiniz Mübarek olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları kabul etsin. Yaklaşan Ramazan Bayramınız Mübarek olsun “ dedi.



Son Güncelleme: 02.07.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.