İskilip’te yeni bir tartışma daha

Çorum’un İskilip ilçesinde cadde isimlerinin değiştirilmesi yenibir tartışmayı gündeme getirdi.

02 Nisan 2021 Cuma 13:17
İskilip’te yeni bir tartışma daha

Çorum’un İskilip ilçesinde cadde isimlerinin değiştirilmesi yenibir tartışmayı gündeme getirdi.
İskilip Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Nisan ayı olağan toplantısında, 2 cadde ile 1 sokak isminin isminin değiştirilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Değişikliğe göre, Bahabey Mahallesi Çorum Caddesi ismi Dr. Devlet Bahçeli Caddesi. Yenicami Mahallesi Akşemseddin Caddesi ismi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi, Kaleboğazı Mah. Kale Sokak ismi Şehit Emre Dokumacı Sokak olarak değiştirildi.

İskilip’in tanınan isimlerinden Eczacı Mustafa Sak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alınan kararın tekrar gözden geçirilmesini gerektiğini belirterek, konuya ilişkin görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“İlçenin en önemli cadde isimlerinin, ticari ve sosyal bakımdan herhangi bir sebebi yokken, halka sorulmadan değiştirilmesi sadece bazı yerlere şirin gözükmeye çalışmaktan ibarettir. Popülist bir tavırdır ve kesinlikle yanlıştır. İsimlerin o ya da bu olması ayrı konudur. Kimse isim sahiplerinden, parti liderlerinden rahatsız değildir. İnandığı, güvendiği liderlerin ismidir, bu ayrı konudur. Liderlerin isimleri büyük caddelere verilmek zorunda değildir. İlla isim konulması gerekiyorsa bu isimler için adres parklar olabilir, toplumsal mekanlar olabilir, liderlerin isimlerinin bu alanlarda kullanılması onları değersizleştirmez. Yapılan bu iş basitçe bir isim değişikliği değildir. Bu ana caddelerin isimleri bu zamana kadar oturmuş, resmiyet kazanmış, evraklanmış, toplumsal hafıza haline gelmiş isimlerdir. Bu isimlerin değişiklikleri esnafa, faturası, ruhsatı, tapusu vs vs…derken onlarca bürokratik işlem ve ciddi maddi külfet ortaya çıkaracaktır. En basit örneğiyle faturalar, irsaliyeler yazarkasa ruhsat, vergi, tapu vs vs gibi pek çok değişiklik yapılacaktır. Bu caddeler üzerinde ki eczane ruhsatlarımız değişecektir ve harcı bile ciddi bir rakamdır. Esnafı, halkı pandeminin en büyük maddi külfet olduğu bu dönemde birde bu yüzden masrafa sokmak halka zulümdür. Siz Belediye yönetimi bir yerlere şirin gözükmek isterken faturasını bizler (halk ve esnaf ) ödeyeceğiz. Üstelik ortada hiç bir şey yokken isim sahiplerini polemik konusu yapıp kin ve nefrete dönüştürmekte, liderlere saygısızlıktır. KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARILMIŞTIR. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmesi gerekmektedir. Halkı, esnafı huzursuz eden bu girişimden vazgeçip lütfen gereğini yapınız. Konuyu yargıya taşıyacağımız da ayrıca bir çözüm ve tepki olarak kenardadır.”

Son Güncelleme: 02.04.2021 23:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2021-04-02 15:16:20

Belediyenin işlerini kardeşi avukata veren arkadaş değil mi bu başkan

Avatar
Mustafa 2021-04-02 13:43:24

Saçma işler,siyasiler bunlarla uğraşacağına halka nasıl hizmet ederiz ona baksınlar.Akşemseddin denilen kişi kim iyice bir araştırsınlar devleti ve milleti için neler yapmış.

Avatar
Degistir 2021-04-02 14:00:18

InsAllah ilerde bu degistirdiginiz isimleri tekrar degistirmek zorunda kalmazsiniz. Cunku iktidarlar gelip gecer.

Avatar
İSKİLİPLİ 2021-04-02 15:01:13

SUNİ GÜNDEM mi? GÜNDEM NE OLMALI İŞ OLANAKLARIN ARTIRILMASI, ancak ne hikmetse gündem değişti gitti. TOSYA İSKİLİP YOLUNA ASILALIM.
İSKİLİP Meslek Yüksek Okuluna asılalım. İlçede Eğitim merkezi, kültür merkezi, Kapalı spor salonları olmalı, KURBAN BAYRAMI GELİYOR YASAK OLMAZ İSE trafik merkezde kilitlenecek ne çözüm üretiliyor

Avatar
Fatih 2021-04-02 17:09:57

Valla adam çok güzel açıklamış Bu kadar külfete değer mi?

Avatar
Kenan 2021-04-02 15:40:22

İlçede taşırmaz fiatlaro ve kiraları üst seviyede kentsel dönüşümde olanakları anlatan birim ceya Belediyelerin faaluyeti varmı. zabınabekıyoruz ddğru dünüst daire yok olenı de ferçi maliyetler yüksek ama PAHALI. çözüm düşünülmelidir

Avatar
adsız 2021-04-03 16:06:48

Eczacı arkadaşın açıklamasını ve gerekçelerini okuduğumda haklı olduğunu gördüm.Aklın yolu bir.Yanlıştan geri dönmekte bir erdemliktir.Sayın belediyemiz bunu tahminimce degerlendirecektir.Herşey İskilip halkının faydasına olsun.