İşte Afyon ziyaretinin detayları

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Afyonkarahisar’a 1 günlük çalışma ziyareti yaptıklarını açıkladı.

13 Haziran 2021 Pazar 14:49
İşte Afyon ziyaretinin detayları

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Afyonkarahisar’a 3 gün değil,  sadece 1 günlük çalışma ziyareti yaptıklarını açıkladı.

‘DÜN AKŞAM ÇORUM’A DÖNDÜK’

Habercim 19’da yer alan ‘Afyonkarahisar’a 3 günlük ziyaret’ başlıklı habere açıklık getiren Başkan Aşgın, Afyonkarahisar’a Cuma günü öğleden sonra çıkış yaptıklarını, bir gün süren inceleme ziyaretinin ardından dün (cumartesi) akşam Çorum’a döndüklerini söyledi.

‘SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA, TARİHİ SOKAK VE EVLERDE RESTORASYONU İNCELEDİK’

Afyon’da sokak sağlıklaştırma ve tarihi sokak ve evlerin restorasyonu ile ilgili başarılı çalışmalar yapıldığını, bu konuda Safranbolu’dan daha üst düzeyde işler ortaya çıkardığını vurgulayan Aşgın, çalışma ziyaretine Başkan Yardımcıları Alper Zahir, İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü ve Özel Kalem Müdürü Fatih Özüyağlı’nın katıldığını ifade etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i ziyaret ederek Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları hakkında istişarede bulunduklarını belirten Aşgın, sokak sağlıklaştırma, tarihi sokak ve evlerin restorasyonu hakkında başarılı örnekleri yerinde incelediklerini söyledi.

‘TERMAL TESİS DÜŞÜNCESİ KESİNLİKLE YOK’

Başkan Aşgın, Çorum Belediyesi’nin satın aldığı Çimento Fabrikası arazisinin değerlendirilmesine ilişkin spekülasyonlara ilişkin de, bölgede termal tesis düşüncelerinin kesinlikle olmadığını, zaten Çorum’un verilerinin termal kaplıcaya elverişli olmadığını belirterek, “Çimento Fabrikası’nın Çevre Yolu’na bakan kısmında rekreasyon ve sosyal donatı alanı, AVM ve aquapark yapılacağı gibi görüşler ortaya atıldı. Çorum Belediyesi olarak Afyonkarahisar’da sokak sağlıklaştırma, tarihi sokak ve evlerin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik. Ayrıca Çimento Fabrikası’nın Çevre Yolu kısmında yol boyu tesis yapma düşüncesini tartışıyoruz. Afyon bu tür tesisler açısından çok zengin. Bir çok alternatif tesisler yapılmış. Biz Çimento Fabrikası’nın Çevre Yolu kısmında yapılabilecekler için bu yol boyu tesisleri de inceledik.” dedi.

BELEDİYE’DEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan Çorum Belediyesi’nden Afyonkarahisar ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, başkan yardımcılarından oluşan bir heyetle Afyonkarahisar’a teknik gezide bulundu. Başkan Aşgın ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar’da yapılan sokak sağlıklaştırması ve cephe iyileştirmesi projelerini yerinde inceledi.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığındaki Çorum Belediyesi heyeti, Çorum’da yapılacak Çorum Kalesi restorasyon, Tarihi Kültür Yolu, Saat Kulesi Cephe Sağlıklaştırması, Dikiciler Arastası Restorasyonu ve Çöplü Arastası Sağlıklaştırma Projelerine yönelik bilgi alışverişinde bulunmak ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Afyonkarahisar’a teknik bir ziyarette bulundu. Heyet, yaptığı projelerle tarihi tekrardan ayağa kaldıran Afyonkarahisar’da tarihi sokakları gezerek yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde gördü. Restore edilen tarihi sokakların incelenmesinin ardından Başkan Aşgın, yardımcılarıyla birlikte Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etti.  Çorum Belediyesi heyeti ve Afyonkarahisar Belediyesi heyeti restorasyon ve sokak sağlıklaştırması projeleriyle alakalı toplantı gerçekleştirdi.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJELERİ BAŞLADI

Çorum’da sokak sağlıklaştırmasıyla ilgili projelerin başladığını ifade eden Belediye Başkanı Aşgın, Afyonkarahisar’ın bu konuda iyi olduğunu ve örnek olacak sağlıklaştırma projelerini hayata geçirdiğini söyledi. Aşgın, “Çorum da Afyonkarahisar da tarih kokan iki şehir. Sokak sağlıklaştırması ve tarihin ihyası noktasında Afyonkarahisar’ın önemli işler yaptığını biliyoruz. Ekibimizle birlikte bu çalışmaları yerinde görelim istedik. Proje uygulanan alanlarda gerekli incelemelerde bulunduk ve bu tespitin doğru olduğunu bizzat müşahade etti. Afyonkarahisar başarmış. Bunu gördük. Bizim de Çorum Kalesi restorasyon, Tarihi Kültür Yolu, Saat Kulesi cephe sağlıklaştırması, Dikiciler Arastası restorasyonu ve Çöplü Arastası sağlıklaştırma projelerimiz var. Bunları daha kısa sürede, daha etkin bir şekilde Afyonkarahisar tecrübesinden de istifade ederek tamamlamış olacağız.” Dedi.

BEDESTEN GÖRÜNCE…

Seçim döneminde tarihi görünümlü bir bedesteni Çorum’a kazandırma taahhüdünde bulunduklarını söyleyen Başkan Aşgın, “Gezerken burada bir bedesten gördüm. Çorum’da da böyle bir bedesten 1500’lü yıllarda mevcutmuş, daha sonra yıkılmış. Biz şehrin merkezine tarihi görünümlü, çok yönlü bir bedestenin inşa çalışmalarını başlattık. İnşallah tamamlandığında sizleri de Çorum’da misafir etmek isteriz” dedi.

AFYON-ÇORUM İŞBİRLİĞİ

Sokak sağlıklaştırması ve restorasyon tecrübelerini Çorum’la paylaşmaya açık olduklarını ifade eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Çorum Belediye Başkanımız, başkan yardımcılarıyla birlikte Sokak Sağlıklaştırma Projelerimizi yerinde incelemek için şehrimize geldiler. Sabahtan beri de projenin uygulandığı yerlerde incelemelerde bulundular.  Biz bu konuda fikir alışverişine açığız. Ekiplerimizi göndeririz, oradan ekipler buraya gelir. İkilli ilişkilerle iki şehrimizi de inşallah ihya etmeye çalışacağız” dedi ve ziyaretleri için Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve belediye heyetine teşekkür etti.

ÇORUM LEBLESİ HEDİYESİ

Yapılan toplantının ardından Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Meşhur Çorum Leblebisi hediye etti. Zeybek de Aşgın’a Unesco tarafından tescillenen Afyonkarahisar’a özgü lezzetlerden hediye etti.

Son Güncelleme: 13.06.2021 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Afyon iyi örnek 2021-06-13 16:09:25

Sokaklara tarihi dokunun hakim olması için Afyon’un örnek alınması isabetli. Çorum’un buna ihtiyacı var

Avatar
3 gün 2021-06-14 10:25:30

ziyaretin 3 gün değil de 1 gün olması isabetli. yarım gün olsaymış daha iyi olurmuş.