İşte Ankara'dan koparılan yatırımlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında Çorum heyetinin hazır bulunduğu yapılan toplantıda Çorum'a hizmet yağdığı açıklandı.

10 Ekim 2019 Perşembe 14:11
İşte Ankara'dan koparılan yatırımlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında Çorum Heyeti ile yapılan üst düzey toplantıda, Çorum merkez ve ilçelerinin talepleri masaya yatırıldı. Toplantıda Çorum’a yapılacak yatırımlar değerlendirilirken İl Özel İdaresi ile ilçe belediyelerine büyük oranda hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Zübeyir Tuncel ve OSB Müdürü Yaşar Şahin Çorum’un talep ve sorunlarını iletmek üzere dün saat 14.00’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştü.

Çorum heyetinin ilettiği talepleri değerlendirmek üzere bakanlık Genel Müdürleri ve Çorum heyeti ile Bakan Kurum başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda Çorum’a yapılacak yatırımlar değerlendirilirken İl Özel İdaresi ile ilçe belediyelerine büyük oranda hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

AK Parti Çorum Milletvekilleri toplantı sonrasında ortak bir açıklama yaparak görüşülen konular hakkında şu bilgileri verdi.

ÇORUM’DA KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK

Çorum’da yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tam destek verecektir. Ayrıca Çorum Belediyesi’nin Sokak sağlamlaştırması projesi için 2 Milyon TL hibe sağlanacak.

KUNDUZLU BARAJI’NA KREDİ

Bayat ilçesi ve 17 köyün içme suyunun karşılanacağı Kunduzlu Barajı’nın faaliyete geçmesi ve isale hattı için gerekli olan 34 Milyon TL kredi İller Bankası’ndan karşılanacak.

ÖZEL İDARE VE BELEDİYELERE HİBE

Toplantıda İl Özel İdaresi ile belediyelere de bazı yatırımlar ve araç alımları için hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

Buna göre; Çorum İl Özel İdaresine Uğurludağ ve köylerini Ankara’ya bağlayan yolu yapılması için 2 Milyon TL, çöp konteynırı alınması için ise 1 Milyon TL hibe desteği İller Bankası aracılığı ile temin edilecek.

Ayrıca Kızılırmak Sahil Düzenlemesi için Osmancık Belediyesi’ne 1 Milyon TL, araç alımı için Oğuzlar Belediyesi’ne 250 bin TL, yine araç alımı için Laçin ve Ortaköy Belediyelerine 200 bin TL hibe desteği verilecek.

BOYABAT BARAJI’NDAN KÖYLERE FAİZSİZ KONUT KREDİSİ

Kargı ve Osmancık ilçelerinde Boyabat Barajı’ndan etkilenen ve mahkemelerce konut hak sahipliği tescil edilen hak sahiplerinin konut alımlarının sağlanması için 5 yıl ödemesiz 15 yıl faizsiz konut kredileri 2020 yılı itibari ile ödenmeye başlayacak.

BAKAN ÇORUM'A DAVET EDİLDİ

Çorum heyeti ziyaretin sonunda Bakan Kurum'u Çorum'a davet etti. Bakan da, üst düzey bürokratları ile birlikte davete icabet eedeceğini belirtti.

Son Güncelleme: 11.10.2019 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Koptu,koptu 2019-10-10 15:01:03

Aman ne yatırım koparılmış.

Avatar
Yahu 2019-10-10 18:06:20

Güldürmeyin adamı yahu. Çok komiksiniz. Aslında dramatik. Boyabat barajından etkilenen köylüler 5 yıldır faizsiz 5 yıl ödemesiz ve 20 yıl vadeli konut hakkını zaten kullanıyor. Üstelik mahkeme kararıyla. Bunu sanki siz yapmışsınız ve yeni bir şeymiş gibi sunmayı millete bilmeyen de yeni bir şey zannedecek yazık

Avatar
Dursun 2019-10-10 15:56:18

Dağ fare doğurmuş. Lay lay lom . Kredi kredi borç işi.

Avatar
Çorum 2019-10-10 21:42:23

Gerçekler yok hikaye çok. Koparmak buysa kopmayan nasıldır.Fazla kopmayın gerçeklerden bir süre sonra millete anlatacak hikayeniz kalmaz.

Avatar
Sahipsiz 2019-10-10 17:58:19

İSKİLİP