İşte Başkent'ten alınan müjdeler

AK Parti Çorum heyetinin Ankara temaslarının Çorum'a yansımaları belli oldu.

04 Temmuz 2019 Perşembe 12:59
İşte Başkent'ten alınan müjdeler

AK Parti Çorum heyeti dün Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Milletvekilleri, il başkanı, belediye başkanı ve başkan yardımcılarının hazır bulunduğu ziyaret turunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlığa bağlı bürokratlar ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’le görüşüldü.

AK Parti heyetinin başkent ziyaret turunun sonunda İl Başkanı Yusuf Ahlatcı yazılı bir açıklamayla bilgi verdi. Ardından Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ‘Çorum’a müjdelerle dönüyoruz’ mesajına açıklık getirdi.

İşte Ankara turunun Çorum’a yansımaları;

KOÇHİSAR İSALE HATTI BU AY İHALE EDİLİYOR

*Yaklaşık maliyeti 120 milyon TL olan ve Çorum’un 50 yıllık su problemini kökten çözeceği öngörülen 52 km’lik Koçhisar Barajı isale hattı Temmuz ayında ihale edilecek.

İLERİ ARITMA TESİSİ DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

*Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Avrupa Birliği IPA II Hibe programları kapsamında değerlendirmeye alındı.

BORÇLAR TAKASLA MAHSUP EDİLECEK

*Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmek üzere Kur’an Kursu inşaatları bulunan belediye arsalarının bedelleri ile maliyeye ve vergi dairesine olan borçların takas ile mahsuplaşması konusunda prensipte mutabakat sağlandı.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI TAMAMLANACAK

*Yeni Belediye Hizmet Binasının eksikliklerini tamamlamak ve kısa sürede hizmete açabilmek amacıyla İLBANK Genel Müdürü’nden mali destek sözü alındı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE DESTEK SÖZÜ

*Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ın talimatıyla talimatlarıyla Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ile yapılan görüşmede, Çorum Belediyesi’nin planladığı kentsel dönüşüm projeleri değerlendirildi. Kentsel dönüşüme destek sözü alındı.

Son Güncelleme: 04.07.2019 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2019-07-04 13:35:01

Çorumun müjdesi de olsa olsa bunlar oluyor işte...

Avatar
Kemal DEMİR 2019-07-04 14:52:59

Şaka mı bu? Bunlar zaten rutin işler. Buna mı sevinelim? Biz vergileri niye veriyoruz?

Avatar
mustafa 2019-07-04 13:59:24

bunlarda müjde göremedim hızlı tren havaalanı polis okulu askeri birlik volkswagen fabrikası kurulması gibi şeyler müjde olur

Avatar
metin 2019-07-04 15:28:03

külcüyü sevmem ama adam işini iyi yapıyordu hakkını yememek lazım bunlar bir külcü etmez etseydi zaten yatırımlar çevre illere değil çoruma olurdu yazık günah bunlarla mı avutuyorsunuz insanları

Avatar
Ahmet 2019-07-04 14:44:37

Su yatırımı çok iyi ancak diğerleri faso fiso. Hızlı tren havaalanı otomobil fabrikası polis okulu acemi birliği vb... İlimize katma değer katan şeyler koparın. Kampüs hala bitmedi 10 yıldan fazla oldu ortaya bişey çıkmadı halen. Yıllardır çorumdayım ilahiyat fen edebiyat iktisat mühendislik aynı yerklerindeydi halende aynı yerlerinde.nereye ne fakülte taşındı ne yapıldı yıllarca Valla aklım almıyor neden neden neden... Yazık günah çoruma .

Avatar
ahmet 2019-07-04 15:22:02

zaten yapmanız gereken şeyler bunlar!!! bize böyle şeyleri artık bir lütufmuş gibi sunmaktan vazgeçin yeter!!!

Avatar
Sizi gidi istemezükcüler sizii 2019-07-04 15:13:03

Yorumlara bakıyorum da, istemezükcülük te yarışıldığını görüyorum. Bir gün de iyi deyin, bir gün de bir şeyi beğenin dişimi kıracağım. Kulp takmakta ne kadar da marifetlisiniz maşAllah. Siz kimsiniz, Çorumun hangi derdine dermansınız bilsek de size alkış tutsak. Akşam tıka basa yiyeceğiz nasıl olsa deyip sabah kahvaltısından vaz mı geçiyorsunuz ki havaalanı deyip, geri kalanını lüzümsuz görüyorsunuz. Havaalanı da lazım, en küçük mesele de lazım bu memlekete. Yergiye gelince amel, övgüye gelince kabız olmaya gerek yok.

Avatar
arda 2019-07-04 14:39:07

kentsel dönüşüm, koçhisar,ileri arıtma tesisi külcü zamanında alt yapısı oluşturuldu zaten, hazıra mı konuyorsunuz bunun için mi orduyla gider gibi bakanların kapısını çalıyorsunuz ayıp ya