İşte başörtüsü zulmünün canlı belgesi

Çorumlu başörtüsü mağduru Asuman Gökgöz, Ülke TV'de Ersoy Dede'nin sunumuyla ekrana gelen haber bülteninde canlı yayın konuğu oldu.

12 Ekim 2013 Cumartesi 13:46
 İşte başörtüsü zulmünün canlı belgesi


Çorumlu başörtüsü mağduru Asuman Gökgöz, Ülke TV'de Ersoy Dede'nin sunumuyla ekrana gelen haber bülteninde canlı yayın konuğu oldu.

İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünü kazanan başörtülü olduğu gerekçesiyle üniversiteye alınmayan Asuman Gökgöz, binlerce öğrenci gibi yurt dışına hicret etmek durumunda kaldı.  Gökgöz, Ürdün'de Zerka Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Şu an İstanbul'da ikamet  ediyor.


Başörtüsü mağduru Asuman Gökgöz, canlı yayında şunları söyledi;

"1998 yılında üniversiteyi kazandım. Başörtüsünden dolayı üniversiteye kaydımı yapmadılar. O dönemde yüz binlerce kız öğrenci mağdur edildi. Ancak hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadık ve başörtüsü eylemliliklerinde yer alarak zulme karşı tepkimizi ortaya koymaya çalıştık. Eğer bu eylemlilikler olmasaydı, MGK da konuşulan ve başörtülü bayanların sokakta da yürümelerini engelleyecek olan uygulama hayata geçirilecekti.  Ancak başörtüsü eylemlilikleri bunu engelledi.

Yasak yüzünden binlerce genç kız yurt dışına hicret etmek durumunda kaldı. Aslında bu bir açıdan da beyin göçü idi. Yasak kapsamında onur kırıcı hadiseler de yaşandı.

Başörtüsü yasağı bir toplum mühendisliği projesiydi. Türkiye toplumunun İslami aidiyetleri sorgulandı ve yargılandı. Bugünlerde 28 Şubat davası görülüyor ve demokratikleşme paketi hükümet tarafından yürürlüğe konuldu. Bunlar kesinlikle çok olumlu gelişmeler. Başörtüsü düzenlemesinde bazı şerhlerin olması eksiklik, ancak önemli bir hukuksuzluk kaldırılmış oldu. Yalnız 28 Şubat davasında önemli bir eksiklik var. O da 28 Şubat darbeciliğinden ötürü yargılanan askeri zevatın yanında medya, yargı, bürokrasi ve iş dünyasının darbe destekçileri henüz yargılanmıyorlar, bu önemli bir eksiklik.

Başörtüsü yasağını uygulamak isteyen zihniyet halen varlığını koruyor, Gezi olaylarında buna bir kez daha şahit olduk. Başörtüsü hazımsızlığı devam ediyor ve buna karşı uyanık olmak durumundayız.

15 yıl sonra ilk kez İstanbul Üniversitesi kampüsüne misafir olarak girme imkânı buldum. Elbette bu kolay değil. Binlerce insan mağdur edildi.




Son Güncelleme: 13.10.2013 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali cantas 2013-10-12 16:43:11

Bunlarin birdaha yasanmamasi icin 28 subatcilar yargilanmali ve cezalarini hikuki olarak cekmeli suleyman demirel dahil

Avatar
i.karabulut 2014-04-22 00:18:37

Gun geldi Devran dondu.Bu dunyada olmasa öbür dünyada yargi önüne cikarlar.