İşte Belediye’nin stratejik planı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 5 yıllık yol haritası olarak adlandırdığı Stratejik Plan Raporu’nu...

08 Ekim 2014 Çarşamba 17:52
 İşte Belediye’nin stratejik planı


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 5 yıllık yol haritası olarak adlandırdığı Stratejik Plan Raporu’nu açıklarken, belediyenin güçlü olduğu ve zayıf kaldığı yönlerini tek tek ele alarak, eksikleri tespitten hiç bir zaman kaçınmadıklarını vurguladı.


CHP Grup Başkanı Ayhan Şamlı’nın da, “Büyük bir özveriyle hazırlanmış, emeği geçenleri kutluyorum.” dediği Stratejik Plan Raporu hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dört ana başlık halinde özetlediği raporun alt başlıklarını ve belediyenin güçlü ve zayıf yönlerini tek tek ele aldı.


Toplumun tüm sosyal kesimleri, STK’lar ve kamu kurumlarıyla istişareler edilerek raporun hazırlandığını söyleyen Başkan Külcü, hedeflerinin rasyonel olmasına ve netice verebilmesine odaklandıklarını açıkladı.


Stratejik Plan’ını, belediyenin kurumsal gelişimi, kentsel gelişim, çevre sağlığı ve güvenlik gelişimi ve toplumsal gelişim başlıklarında ifade eden Başkan Külcü, şunları söyledi; “Belediyenin kurumsal gelişimi ile ilgili güçlü yanlarımızın başında vadesi gelmiş borç stoğumuzun olmaması gelmektedir. E-belediyecilik, araç ve ekipman sayısı, taş ocağı ve asfalt üretimine sahip oluşumuz, halkla ilişkiler, teknik personel ve dijital arşiv çalışmalarımız güçlü yönlerimiz olarak öne çıkıyor.


Zayıf ya da güçsüz olarak tanımlayabileceğimiz konular ise hizmet binamızın yetersizliği, 15 yıl öncesinden daha geriye doğru alt yapımızın kayıt altında olmayışı, AB ve ajans desteklerinden yeterince yararlanamamak ve iç mevzuat konusunda yenileme yapamamak olarak öne çıkıyor.


Kentsel gelişim konusunda güçlü yönlerimiz; yeşil alan miktarımız, konut alanlarının planlanmış olması, parkların homojen bir yapıyla dağılımı, alt yapı çalışmaları, alt yapı sayısallaştırılması ve alternatif su kaynaklarımızın bulunmasıdır.


Bu başlık altındaki zayıf yönlerimiz ise Çorum’un Gazi ve İnönü Caddesi ile tek merkezli bir halde bulunması, kent meydanlarının olmaması, toplu ulaşım kullanımının azlığı, ulaşım master planının olmaması, su kayıp kaçak oranı ve kanalizasyon alt yapımızın eski olmasıdır.


Çevre sağlığı ve güvenlik konusunda güçlü yönlerimiz, temiz şehir, arıtma tesislerimizin varlığı, katı atık projesi, itfaiye ekipmanı ve insan gücü iken, katı atıklarımızın henüz vahşi depolama sistemi ile yapılarak ayrıştırılamıyor olmasıdır.


Son olarak ifade ettiğimiz toplumsal gelişim başlığında ise kadın, gençlik, aile ve engelli eğitim merkezlerimiz, evde bakım hizmetleri, gıda yardımı, kent arşivi, gıda bankası, sportif faaliyetler, korolarımız güçlü yönlerimizi, AVM, oratoryum merkezi ve sosyal konularda eğitimci eksiğimiz de güçsüz yönlerimizi ifade ediyor.”


Kılıç, Eskiekin yolundaki tarlalara bağ imarı istedi


CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Kılıç, Eskiekin yolu ve çevresinde bulunan tarlalarla ilgili imar düzenlemesi yapılarak, bağ imarı verilmesini istedi.


Söz konusu alanda rant çatışması yaşandığını, tarlaların parsellenerek satıldığını ifade eden Kılıç, en azından bağ imarı verilerek yaşanan olumsuzlukların ve haksız rantların önüne geçilmesi gerektiğine inandığını aktardı.


Belediye başkanı Muzaffer Külcü’nün de konunun incelenmesi ve gündeme getirilmesi talimatını verdiği toplantıda, Kılıç taleplerini sıralarken, Nadık’ta imar düzenlemesi ve Tavukluk’u Çevre Yolu’na birleştiren 20 metrelik yolun açılmasını da sözlerine ekledi.


‘Eskiekin mezarlığı ile ilgili efsane üretiliyor’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Eskiekin yolu üzerinde mezarlık alanı olarak işaretlenen yerle ilgili şehir efsaneleri türetildiğini, toprağın ceset kabul etmediği ve çürütmediği yönündeki sözlerin gerçek olmadığını bildirdi.


CHP Meclis üyesi Özgür Kılıç’ın mezarlığın yerinin başka amaçlarla ilgili değerlendirilmesi yönündeki teklifi üzerine konuya açıklık getiren Başkan Külcü, Çorum’un 15 yıllık süre içerisinde yeni bir mezar alanına ihtiyaç duymadığını ancak yeni bir rezervinde elde hazır tutulması gerektiğini söyledi.




Son Güncelleme: 08.10.2014 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
d 2014-10-09 14:31:46

haksız rantların önüne geçmek orada ruhsatsız yapı yapanlara ceza keserek ve yıkarak olur. öbür türlüsü kaçak yapı yapana ödül verme manası taşır. sonuçta şu anda çorum belediyesinin imardaki genel uygulaması ve sizler gibi güvendiğimiz meclis üyelerinin asli görevi kaçak yapanı ödüllendirmek, göz yummak değil, vatandaş mağduriyeti gidermek ve şehrin gelişmes,ine yönelik uzun vadeli planlar yapmaktır. biz sizleri rant paylaşın, düzensiz yerleşmeye ön ayak olun diye seçmedik.

banner165