İşte çılgın projemiz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son yerel seçimlerde Arasta’yı ortadan kaldırma kararından vazgeçerek restore sözü verdi. Yargı kararları da zaten Çöplü Çarşısı’nın mevcut haliyle faaliyetlerini sürdürmesi yönündeydi.

12 Temmuz 2016 Salı 10:16
İşte çılgın projemiz

Deneyimli gazeteci Mustafa Demirer, Çorum Belediyesi'nin şehir içi trafiğe yönelik alternatif projelerini yazmaya devam ediyor.

İşte o yorum:

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son yerel seçimlerde Arasta’yı ortadan kaldırma kararından vazgeçerek restore sözü verdi. Yargı kararları da zaten  Çöplü Çarşısı’nın mevcut haliyle faaliyetlerini sürdürmesi yönündeydi.

YENİ PROJE GELİŞTİRİLDİ

Arasta’ya restorasyon sözü veren  belediye yönetiminin, bir yandan da  şehir içi trafiği rahatlatmak için yeni projeler geliştirdiği bilgisi ulaştı.

FARABİ VE İNÖNÜ’YE ALTTAN  DALMA

Öğrendiğime göre, Başkan Külcü tarafından hazırlatılan avan projede, Gazi Caddesi Belediye Şehir İşhanı önünden başlayarak İnönü ve Farabi Caddesi’ne alttan dalma yapılıyor. Böylece ana arterlerde hem şehir içi trafiğinin rahatlatılması hem de kent merkezinde tamamen yayaların kullanacağı geniş ve yeni bir meydan oluşturulması hedefleniyor.

ÜÇÜNCÜ MEYDAN ÇIKIYOR

Gazi Caddesi’nde seyreden araçlar Belediye İşhanı önüne ulaştıklarında yolun altına dalarak İnönü ve Farabi’ye geçiyor. Proje hayat bulursa aynı noktadan başlayıp Arasta ve İnönü Caddesi girişine kadar uzanan alanda yeni bir meydan oluşturuluyor ve tamamen yayalara açılıyor.

CAMİ MERKEZLİ ÇARŞI

Çöplü Çarşısı restore edildiği takdirde de, cami merkezli, günün her saati canlılığını koruyan, hemen herkesin gelip geçtiği yerli ve yabancı konukların ilgi odağı haline gelebilecek nostaljik bir çarşımız oluyor.

ANA ARTERLERDE TRAFİK RAHATLIYOR

Gazi Caddesi’nde seyreden araçların Saat Kulesi’ne varmadan  alttan iki ayrı caddeye birden ulaşabilmesi şehir içi trafiğini de ciddi şekilde rahatlatıyor. Üstüne üslük 7-8 Hasan Paşa yadigarı Saat Kulesi merkezli hatırı sayılır büyüklükte yeni bir meydan ihdas edilmiş oluyor.

BAZI ÇEKİNCELER VAR

Çorum’un şehir içi trafik master planını yapan Yalova Üniversitesi’ne hazırlatılan taslak projeye dair bazı çekinceler de var. Gazi Caddesi’nden Farabi ve İnönü Caddesi’ne araç geçişleri alttan dalma ile yapılırken, dönüşler aynı şekilde sağlanamıyor. Hali hazır projenin ana arterlerde trafik yoğunluğunu artıracağı yönünde çekinceler var. Bu nedenlerle üzerinde daha fazla tartışılması gerekiyor.

EN İYİSİ OLSUN...

Diyeceğim odur ki, proje dikkat çekici ve bir o kadar da enteresan, inşallah memleket için en iyisi ortaya çıkar.

Son Güncelleme: 12.07.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165