İşte din görevlilerinin talepleri

Diyanet Sen Çorum Şubesi, Eylül Ayı İl Divan Toplantısı’nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı, genel sorunları ve talepleri dile getirdi.

28 Eylül 2013 Cumartesi 14:44
 İşte din görevlilerinin talepleri


Diyanet Sen Çorum Şubesi, Eylül Ayı İl Divan Toplantısı’nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı, genel sorunları ve talepleri dile getirdi.

Memur Sen’de gerçekleştirilen toplantıya, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 1986 yılının Ekim ayının  ilk haftasından itibaren ‘Camiler Haftası’ olarak kutlanmaya başlandığını söyledi.

Camilerin ilahi mesajın tedrisinin yapıldığı, okunup anlaşılmaya çalışıldığı ve yüce Mevla'nın gök kubbe altında kullarını misafir ettiği kutsal mekânlar olduğunu hatırlatan Yıldız, yine camilerinh mimarisiyle şehirlerde ilmin, ticaretin ve sosyal hayatın merkezi olduğunu, insanlar arsında her türlü sınıf ayrımının kalktığı, inananların omuz omuza, gönül birliği içinde Allah’ın huzurunda el bağladıkları mekânlar olduğunu söyedi. Yıldız, şöyle dedi; “Camiler Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yediden yetmişe herkesin gönlüne ilmek ilmek işlendiği, minarelerinden tevhidin haykırıldığı, insanların huzura ve kurtuluşa çağrıldığı, vaazlarla gönüllerin coştuğu, imanların kuvvet bulduğu gönül evlerimizdir.

Din görevlileri ise yaratanın evinin hadimleri, Hz peygamber (S.A.S)'in herkesi kuşatan gönül aynası, insanların örnek ve rehberleridir. Onlar camilerimizin maddi ve manevi mimarlarıdır. İnsanları vaaz ve nasihatleriyle, hayra çağırıp kötülükten men edenlerdir. Yine din görevlisi derdi olana çare arayan, sıkıntısı olana kucak açandır. Onlar ilim ve takvalarıyla yeryüzünün kandilleri, Peygamberlerin varisleridirler.

Bugün din gönüllüsü kardeşlerimiz yurt içinde doğudan batıya, kuzeyden güneye insanın olduğu her yerde ve yurt dışında hizmet aşkıyla vazifesini hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu kutsal vazifeyi icra ederken de idari, sosyal bir takım sıkıntılarla karşılaşmaktadırlar. Biz Diyanet-Sen Çorum Şubesi olarak il, ilçe ve köylerinde görev yapan kardeşlerimizin sesi olup, sıkıntılarını giderme noktasında gerekli girişimleri yapıp sonucun da takipçisi olacağız. Din gönüllüsü kardeşlerimizin her zaman sesi olup, onlar adına hak mücadeleye aşk ve şevkle devam edeceğiz.

Diyanet-Sen Çorum Şubesi olarak bütün din gönüllüsü kardeşlerimizin haftalarım kutlar, kendileri, aileleri, camiamız ve İslam âlemine hayırlı olmasını dilerim. Yaptıkları yüce vazifenin yaradanın rızasını celbetmesi dileğiyle.”

Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Yıldız,  Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda taleplerini dile getirdi.

Yıldız, murakıpların statüsü,  TCK 219. Madde yasakları, Lisans ve Yüksek Lisans Kontenjanları, Diyanet Akademisi, ek ödeme artışı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özerk yapıya kavuşturulması ve seçimle göreve gelmesi, personel çocukları için kreş ve gündüz bakımevleri taleplerini aktardı. Yıldız’ın talepleri şöyle;

Murakıpların Statüsü

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki murakıplık kadrosunun unvanı müftülük müfettişi veya müftülük denetmeni olarak değiştirilir. Genel İdare Sınıfında bulunan Şube Müdürlerine eşdeğer kadro olarak değerlendirilir.

Talep 2: TCK 219. Maddesindeki Yasaklar

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 219. Maddesinin, din görevlilerini siyasi açıklamalarda bulundu şeklinde son derece suiistimale açık suçlamalarla karşı karşıya bırakarak mağdur eden ve temel hak ve özgürlüklere, din ve vicdan özgürlüğüne ve fikir özgürlüğüne aykırı olduğu tartışmalarına neden olan hükmü kanun metninden çıkarılacak veya bu sakıncaları bertaraf edecek şekilde değiştirilecektir.

Talep 3: Lisans ve Yüksek Lisans Kontenjanları

İlahiyat ön lisans programını bitiren Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınır ve İÜTAM programı kontenjanları tüm talepleri karşılayacak ölçüde arttırılır.

Talep 4 : Diyanet Akademisi

Din görevlisi olmak zor ve sorumluluğu ağır bir görev olduğu için göreve yeni başlayan din görevlileri Diyanet Akademisinde verilecek eğitimle bu göreve hazırlanmalıdır. Bunun için Diyanet Akademisi veya benzer şekilde eğitim kursları düzenlenir.

Talep 5: Diyanet İşleri Başkanlığı özerk yapıya kavuşturulur ve Diyanet İşleri Başkanı seçimle göreve getirilir.

Talep 6: Ek Ödeme Artışı

1. Vaiz ve murakıp kadrolarında bulunanlar için % 170 ve Eğitim Görevlisi kadrosunda bulunanlar

o için %180 oranında ek ödeme düzenlenir.

2. Eğitim görevlisi ve vaizlerin din hizmetleri tazminatının %170 oranında düzenlenir.

Talep 7: Personel çocukları için kreş ve gündüz bakımevleri

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğümerkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan tüm eğitim çalışanlarının 0-5 yaş gurubu arasındaki çocukları için bu yaş aralığında en az on çocuğun bulunduğu işyerlerinde kurum hizmet binalarında, ondan daha az çocuğun bulunduğu işyerleri için ise çalışma alanına yakın amaca uygun bir yerde kreş ve gündüz bakımevleri açılır. Kreş ve gündüz bakımevleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yönetmeliklerine uygun olarak düzenlenir; personele ücretsiz faydalandırılır.





Son Güncelleme: 28.09.2013 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.