İşte HDP yönetimi

Kısa adı HDP olan Halkın Demokrasi Partisi, önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile yeni yönetimini tanıttı.

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:00
İşte HDP yönetimi


Kısa adı HDP olan Halkın Demokrasi Partisi, önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile yeni yönetimini tanıttı.


Eş Başkan olarak görevlendirilen Ali Akkaya ve Özlem Tunç, önceki gün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.


Eş Başkan Ali Akkaya, HDP'nin tüm demokratik muhalefet güçlerinin mücadele alanlarını, ortak mücadele alanı olarak gördüğünü ve buradan güç aldığını söyledi.


HDP İl Başkanı olarak basın toplantısı düzenleyen Ali Akkaya konuşmasını şöyle sürdürdü: "HDP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de parti olarak genel seçimlere girme kararı almıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonuç bu kararı pekiştirdi ve ne kadar doğru bir karar alındığını gösterdi. Türkiye yaşadığı kutuplaşma ortamında HDP'ye ihtiyaç duyuyor. İnsanlar geleceğe dönük güvensizlik yaşıyor. Yıllarca siyaset yapıldı ama gelinen noktada şunu görüyoruz. Kürtler Türklerle , Aleviler Sünniler ile ele ele vermediği sürece tam bir gelişme gösterilemez. HDP çok sesli, çok kültürlü, çok inançlı bir yaşamı örmek için kurulmuş bir partidir. HDP Kadın özgürlüğünün hakkıyla temsil edildiği tek partidir. Mevcut oy oranımız % 9,5 iken bağımsız adaylar ile seçimlere girmeyi kendimize ve seçmenlerimize yakıştıramıyoruz. Barajı fazlasıyla aşacağımıza inanıyoruz, halkımızın vicdanına güveniyoruz ve diyoruz ki; 2015 yılının demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edeceğiz."


Akkaya, HDP İl Örgütünün Kale Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi No:48/1 Çorum adresinde çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatarak, "Merkez İlçe Kongresi yapılmış olup, diğer ilçe kongrelerimiz ise şubat ayı içerisinde tamamlanacaktır. Daha sonra İl Kongresi yapılarak seçim çalışmalarına hız verilecektir." Bilgisini verdi.


Akkaya'nın verdiği bilgiye göre, HDP yönetimi şu isimlerden oluştu:  Eş Başkan Ali Akkaya ve Özlem Tunç. Yönetim Kurulu Üyeleri: Dilek Benli, Nazan turan, Haydar Satılmış, Ümit Küçükbayatlı, Mahmut Arslan. Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sazak. Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Aynur Sazak, Selahattin Kaya, Asuman Yüksel, Yasin Gökçe.




Son Güncelleme: 19.01.2015 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.