İşte Hitit'in başarı grafiği

Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı. Üniversitelerin 9 kriteri değerlendirilerek yapılan sıralamaya göre ODTÜ, Türkiye'nin en iyi üniversitesi oldu.

30 Haziran 2017 Cuma 00:18
İşte Hitit'in başarı grafiği

Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı. Üniversitelerin 9 kriteri değerlendirilerek yapılan sıralamaya göre ODTÜ, Türkiye'nin en iyi üniversitesi oldu.

Hitit Üniversitesi ise 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralamasında 54 üniversite içinde 15'inci oldu.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı", Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı. Üniversitelerin 9 kriteri değerlendirilerek yapılan sıralamaya göre ODTÜ, Türkiye'nin en iyi üniversitesi oldu.

9 KRİTER ESAS ALINDI

Sıralamada, "makale sayısı", "öğretim üyesi başına düşen makale sayısı", "atıf sayısı", "öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı", "toplam bilimsel doküman sayısı", "öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı", "doktora mezun sayısı", "doktora öğrenci oranı", "öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı" olmak üzere 9 kriter esas alındı.

GENEL SIRALAMADA 77'NCİYİZ

Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosunda ise, ODTÜ 756,67 puanla ilk sırada yer aldı. ODTÜ'yü 720,42 puanla Hacettepe Üniversitesi, 702,55 puanla İstanbul Üniversitesi, 688,08 puanla Ankara Üniversitesi takip etti. Hitit Üniversitesi ise 318.16 puanla 77'inci sırada yer aldı.

URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan sıralamada Hitit Üniversitesi 

2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralamasında 54 üniversite içinde 15'inci, Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralamasında 68 üniversite arasında 57'inci, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında ise 95 üniversite arasında 61'inci sırada yer aldı.

 

Son Güncelleme: 29.07.2018 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.