İşte Osmancık’ın sel projesi

Çorum’un Osmancık ilçesinde sel baskınları ile mücadele çalışmaları kapsamında...

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:21
 İşte Osmancık’ın sel projesi


Çorum’un Osmancık ilçesinde sel baskınları ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılması planlanan kanal projesi için protokol imzalandı. 

Osmancık Belediyesi ile DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında yağmur sularının Kızılırmak’a tahliyesi için 3 bin 137 metre uzunluğunda inşa edilecek olan kanal 7 milyon TL’ye mal olacak.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçenin kuzey yamaçlarından gelen yağmur sularının Doğudere ve Tillim çayında toplanarak sele dönüştüğünü söyledi. Derelerin ilçe merkezindeki yapılaşmadan dolayı Kızılırmak’a ulaşmadığını dile getiren Karataş, bu nedenle de etkili yağışlarda konutların sel baskınına uğradığına dikkat çekti.

Sel baskınlarının önüne geçmek için hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ile sözleşme imzaladık ve ihale aşamasına gelindiğini anlatan Karataş, “Proje kapsamında uzunluğu yaklaşık 3 kilometre olan bir kanal inşa edilecek. Kanalın genişliği, 4 metreden başlayarak en geniş noktasında 8 metreye ulaşacak. Derinliği ise 1 metre ile 2,20 metre arasında kot seviyesine göre değişiyor. Kanalın zemini beton olacak ve üzerinde araç trafiğini sağlayacak 16 adet köprü bulunacak” dedi.

Karataş, Esentepe Mahallesi’nden başlayan kanalın, Şenyurt Mahallesi ve Çorum Caddesi Kavşağı güzergahından Kızılırmak’a ulaşacağını sözlerine ekledi.




İHA

Son Güncelleme: 28.08.2014 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165