İşte otoban projesinin detayları

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ankara-Samsun Otoyolu’ projesinin detayları belli oldu.

09 Ekim 2013 Çarşamba 16:03
 İşte otoban projesinin detayları

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ankara-Samsun Otoyolu’ projesinin detayları belli oldu.

www.corumhakimiyet’ten Recep Mebet imzalı habere göre, 2023 yılına kadar bitirilmesi planlanan Ankara-Samsun otoyolu, hem iki şehir arasındaki mesafeyi kısaltacak hem de Kırıkkale, Çorum ve Amasya'yı birbirine bağlayacak.
 
Gidiş-geliş 6 şeritten oluşacak olan ve 2023 yılına kadar bitirilmesi planlanan Ankara-Samsun otoyolunun detaylarına Sabah Gazetesi ulaştı. 380 kilometrelik uzunluğa sahip olacak otoyol, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya ve Samsun'u birbirine bağlayacak. Kısalan mesafe ve konforlu seyahat imkanı şehirler arasındaki seyahat süresini de 4 buçuk saatten 3 saat 15 dakikaya indirecek.


YOLLAR KISALACAK
 
Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin Sabah Gazetesi Ankara muhabiri Çağatay Aytaç’a yaptığı açıklamaya göre 2023 yılı hedefleri kapsamında tamamlanarak işletmeye açılması planlanan Ankara-Samsun otoyolu 380 kilometre uzunluğa sahip olacak. Şu anda mevcut olan karayolunun uzunluğu 404 kilometreden 24 kilometre daha kısalacak. Yapılacak olan yeni otoyol gidiş-geliş 6 şeride sahip olacak. Karayoluna göre daha konforlu ulaşım sağlayacak olan otoyolda hız limitlerinin de mevcut karayolundan daha fazla olacağı hesaplandığında 4 buçuk saat süren Ankara-Samsun arası, 3 saat 15 dakikaya düşecek. Çorum’la Ankara arasındaki ulaşım süresi ise yaklaşık 1,5 saate inecek.
 
18 VİYADÜK 9 TÜNEL
 
Yeni otoyolda 2 şeritli yapılması planlanan bağlantı yollarının uzunluğu ise 35 bin 550 kilometreyi bulacak. Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya ve Samsun'u birbirine bağlayacak olan projede toplamda 18 adet viyadük inşa edilecek.
 
Söz konusu otoyolun proje-tasarım çalışmalarının devam etmekte olduğunu vurgulayan Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, Ankara ile Samsun illeri arasında yapılacak olan otoyolda 9 adet tünelin de yer alacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 09.10.2013 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Döndü Çetintaş mercan 2017-02-19 18:02:45

Ben bu projiye inanmıyorum çünkü lalahan tarafına hiç yatırım yok belediyesine bağlı olmasına rağmen resmen bir köy gibi Melih bey gidip kızıl ırmağa park yatırıyor lalahan res geçiyor

Avatar
MEHMET MERCAN 2017-04-26 20:56:27

AANKARA, KIRIKKALE , ÇORUM AMASYA SAMSUN YOLUNUN ADI ,

SADECE EMLAKÇILARIN , MENFAAT SAĞLAMASI ,

AHA BAKIN ŞU GÖRDÜĞÜNÜZ TARLALARIN KIYMETİNİ BEŞE KATLIYACAK TAM DA İYİ BİR YATIRIM YAPACAĞINIZ BİR SEÇENEK OLACAK ALIN GARDAŞIM ALIN DİYEREK İŞLERİNİ KOLAYLAMASI İÇİN ÇIKARILMIŞ BİR ŞAYA MI?

2017 OCAK AYIN DA İHALESİNİN YAPILACAĞI SÖYLENEN DOĞU GARAJININ DA YAPILMASI LAFTA KALDI.
ANKARA SAMSUN YOLUNUN AKIBETİNİ ÇOK MERAK EDİYORUZ.
DOĞU GARAJININ AKIBETINİ ÖĞRENECEK MUHATAP BULAMADIĞIMIZ GİBİ YOLUN AKİBTİNİ DE ÖĞRENEMİYORUZ

AMA EMLAKÇILAR BU YOLDAN ÇOKGÜZEL FAYDALANIYORLAR
YOL GEÇECEK DİYE ARSALARI BAYA BAYA DEĞERLENDİRİYORLAR AMA , ASIL MAL SAHİPLERİNE BİR PUL DÜŞÜYOR.

SAMSUN YOLU KAYAŞTAN SONRA ÇOK BOZUK.
YOL AYDINLATMASI YOK.
YOL ÇİZGİLER SİLİNMİŞ.

Avatar
hasanoğlan elmadağ 2015-09-07 15:19:14

2023 hedefi çok uzun. bence bir an önce öne çekilmelidir. özellikle ankara-kırıkkale arası trafik yoğunluğu çok fazla. otoban yapımı ankaradan hemen başlamalı.

Avatar
kırıkkale ankara @hasanoğlan elmadağ 2015-12-30 11:09:31

insallah hemen baslanır kırıkkale ankara 30 dakıka dıyorlar cık arabanla radara takılmassan 55 dakıkada ancak varırsın.2023 cok uzun zaman ıstenılırse 10 nar km mutahıde pay et 2020 de bıter.

Avatar
Mehmet Mercan 2016-12-11 16:59:17

Ankara Samsun otoyolu Mamak odabasindan gececekmi odabasi koyunde viyaduk yapilacakmi bir bilsem.

Avatar
Mehmet Mercan 2016-12-23 22:42:24

Adi 10 sene once konuldu. Olculdu Kilometre taslari konuldu ama aradan uzun bir zaman gecmesine ragmen olcum lerin unutulmus gibi bir hali var. Mamak Odabasi, Karsiyaka da olcumler yapilip kilometre taslari bile konulan , isaretlere gore tarlalarimizdan veya tarla sinirimizdan gecmesi gereken yollar.Ilk gunku gibi kaldi ,emlakcilar tarafindan cesitli spekilasyonlarla menfaatlerine kullanmalarina imkan saglayan bu calisma; sanirim sadece onlarin isine yaradi . Cesitli istismarlara ugrayan tarla sahiplerinin gayrimenkullerini zararlarinada olsa elden cikarmasina yol aciyor . Cevresi sadece dinamit ve patlayici fabrikalarla cevrilmeye calisilan ve sadece Ankaranin dogusu ve guneyine yatirim yapildigindan umudunu bu gececek yola baglamis hemserilerim. yapilacak bu yatirimin adinin bile konmamasi,sadece konulan yol isaretleriyle umutlanmasi ama dedigim gibi arsalarin degerinden cok dusuk olarak elden cikmasina yolaciyor. En azindan bir ihaleye veridigi bilgisine sahipolunmasi bile Ankaranin dogusuna yapilmayan yatirimlarin bir tesellisi olabilir.Lalahan demiryolu hizmetlerinden de mahrum . halahazirdaki yolda dar geliyor. Zaten bu yol Kayastan sonra kostebek yuvasina donmus, yol cizgileri silinmis yol aydinlatmasida olmayinca Allah korusun ygmurlu ve karli havalarin gorus mesafesini dusurmasiyle kazalar olabiliyor.
Okudugunuz ve dinlediginiz icin
tesekkurlerimi
sunarim.

Avatar
aa 2017-01-26 10:28:58

Ne zaman olacak.

Avatar
Mehmet Mercan 2017-07-01 23:46:03

Ankara-Delice-Amasya-Samsun yolu projesinin,arkaya atilmasini anliyamiyorum, Tv.lerin altyazilarindaki yol yapim calismalarinda hic bu projeden bahsedilmiyor, sadece bati,guney, ege bolgelerimizdeki calismalardan bahsediliyor .
Suda bir gercek ki , aglamayana.mama yok, ne buyuksehir belediyemiz,nefe mamak belediyemiz Lalahan-Hasanoglan ve Elmadag da yol bakimindan olsun ,sosyal hizmetler bakimindan olsun Hakgetire, Lalahan Belediyesi faaliyette iken Ozamanin belediye.baskaninin gayretleriyle Dogalga,Odabasi koyu yolu ve altyapi calismalari ,Zekeriya Top ve Melih gokcek beraberlihinde hizmete girdi. Lalahan Belediye Baskanligi , Mamak bl.yesine devroldu Lalahan nin fisi cekildi.
Belediyeler arsa simsarlariyla is yapar oldu, Lalahan da hic bir imar calismasi olmadigi gibi tarla sinirimizdaki hazineler neidugu belirsiz bir ticeret islemlerine kurbanedildi, Lalahandaki Organize sanayii imarli arsalari 10 yildir faaliyete gecmedi , altyapi baslamadi.
Oysaki Melih gokcek Organize sanayii calismalarinda atilim yapmis nasilsa biz sinirdisiyiz .Muhtarlarimiz.yeme icme dogum gunu partilerinfe ve eglencelerinden bu kinularla ilgilenecek zaman.bulamiyorlar.
Umudumuz,2019 secimlerinde ulkesine adanmis Sayin.,Cumhurbaskanimizin bu isleri de yoluna koyacak bir calismaya baslamasi
Beklesine kuvvetli bir ihtimal.biz bunu bekliyoruz.

Saygilarimla .