İşte seyahat izin belgesi şartları

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da seyahatler için izin belgesi gerekiyor.

21 Nisan 2020 Salı 21:48
İşte seyahat izin belgesi şartları

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da seyahatler izin belgesi ile yapılabiliyor. Çorum merkezde yaklaşık 20 kamu görevlisi bu konuda görev yapıyor. İlçelerde ise kaymakamlıklar görev yapıyor.
Kimler belge alabiliyor, seyahat izin belgesi için gereken şartlar ve işte diğer detaylar:
Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle şehirlerarası yolculuk kısıtlandı. Şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşların seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Bu belgenin onaylanması için de bazı şartlar var. Öte yandan bu belgeye e-Devlet'ten birkaç dakika içinde başvuru yapabilirsiniz. İşte, seyahat izin belgeleri hakkında merak edilenler.
KİMLER BELGE ALABİLECEK?
İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere gönderdi.
Genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı hatırlatıldı.
Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:
"- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.
- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.
- Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.
- Bulunduğu şehre son 5 gün içinde gelenler ve ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler kısmı 09.04.2020 tarihi itibariyle kaldırıldı. 04.05.2020’ye kadar 30 büyükşehire bu sebeple izin verilemiyor.
Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olanlar, bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelenlerle ilgili genelge ve kalacak yeri olmayanlar ile askerlik hizmetini tamamlayanlara seyahat izin belgesi verilebilecek.
- Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartıyla kullanılabilecek.
- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.
- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler.
- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar."
- İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlı
E-DEVLET'TEN KOLAYCA ALIN
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında "Seyahat İzin Belgesi" başvurularının e-Devlet'ten yapılabileceğini bildirdi.
Dijital Dönüşüm Ofisinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar Seyahat İzin Belgeleri için e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.
Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınacak.
Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.
Böylece vatandaşlar gerekli evrakları yüklemek şartıyla e-devlet ve Alo 199’dan yapılan başvuru sonuçlarına göre seyahat izin kuruluna uğramadan izin işlemlerini tamamlayabilirler.  Böylece temas önlenip sosyal mesafe kuralları da uygulanmış olacak.
İZİN ALMASI GEREKMEYENLER
Öte yandan Güvenlik görevlileri,  sağlık çalışanları,  gıda ve sağlık ürünleri ticareti yapanlar,  üst düzey kamu görevlileri, Avukatlar,  uluslararası tır taşımacılığı yapanlar, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanlar, mevsimlik tarım işçilerinin izin almaları gerekmiyor. 

 

Son Güncelleme: 22.04.2020 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbuzturk Yaşa 11 2020-05-28 15:02:34

16.06 2020 saat 10,30 da ankara 15 aile mahkemem oldugu icin,15.06 2020 tarihinde gitmem için müsade verilmesini,saygılarımla arz ederim