İşte yeni havaalanı yapılacak 10 il

Türkiye, mevcut 55 havalimanına 10 tane daha ekleyecek. Bunlardan biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de deniz doldurularak yapılacak havalimanı olacak.

20 Kasım 2016 Pazar 10:03
 İşte yeni havaalanı yapılacak 10 il


Türkiye, mevcut 55 havalimanına 10 tane daha ekleyecek. Bunlardan biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de deniz doldurularak yapılacak havalimanı olacak.

Havalimanı için ihaleye çıkıldı. İhaleye 11 firma teklif verdi. Kısa süre içerisinde İhale Komisyonu'nca yapılacak değerlendirmede teknik olarak yeterlilik alan firmalardan mali teklifler istenilecek. Rize merkeze 34, Trabzon'a ise 105, Artvin sınırına da 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik de apronu olacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek.

Yapılması planlanan diğer havalimanları ise İstanbul yeni Havalimanı, Çukurova Havalimanı, İzmir Çeşme Alaçatı Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Batı Antalya Havalimanı, Tokat Havalimanı, Karaman Havalimanı, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı olacak.

Son Güncelleme: 20.11.2016 21:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KASIM GÜNAN 2017-06-14 13:28:29

REİS AŞIKLARINA SELAM OLSUN! Dünya'nın En Büyük Havalimanı'na Siz de Türkiye’nin mimarı ERDOĞAN'IN ismi verilmeli diyorsanız, https://www.facebook.com/groups/751634111639878/ tıklayın. Üstte "ÜYE EKLE" kısmına girip Reisi Seven dostlarınızı da tıklayın.
Saygılarımla Kasım GÜNAN
(#Akparti Kartal ilçe kurucularından. İktisatçı. Pazarlama Satış Uzm., #İBB #SAĞLIKAŞ'de çalışıyor.) #İstanbulÇamlıcaCamii #MüslümanÖnderler ve #İstanbuErdoğanAirport isimli facebook sayfaları ile İnstagram ve Twitter'daki Erdoğan Havalimanı sayfaları kurucusu. Bu sayfalarda "Moderatör" olarak katkıda bulunmak isteyenlere de gönülden teşekkürler.