İstihdam Fuarı açıldı

35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı başladı.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 19:26
 İstihdam Fuarı açıldı


35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı başladı. 

TSO Fuar Kompleksi’nde açılan yurt içinden ve yurt dışından 80 firmanın katıldığı fuarın açılışına AK Parti Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve davetliler katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başarınhcal, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden vatandaşlar ve terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, Türkiye’nin bir daha böyle olaylarla sınanmaması için temenni de bulundu.

Artık fuarcılığın genel eylem ve etkinlik olmaktan çıkarak, ihtisas fuarları ve bölgesel fuarcılığa dönüştüğünü belirten Başaranhıncal, Çorum’da da bölgeye hitap tarım ve yapı fuarları ile festival etkinlikleri kapsamında istihdam günlerinin yapıldığını hatırlattı.

TSO Fuar kompleksinin daha aktif kullanılabilmesi için fuarcılığın bir konsept altı olan sergi veya gün etkinliklerine yöneleceklerini açıklayan Başaranhıncal, “İlk dönemde İstanbul firmaları ile çalıştık, ancak Çorumlu tüccarlarımız yereli daha çok tercih ettiler. Bizde buna göre çalışma yaptık. Yerelden bir firma kurarak bu firmamızla Ticaret Sanayi Odası bu etkinlikleri düzenleyecek. Alışveriş günleri, yılbaşı günleri, yöresel ürünler gibi bölgeye hitap eden günlere döneceğiz. Esnafımızın ve üyelerimizin desteğiyle bu işlerin olması mümkün. Bu destek Çorum’dan gelirse bu merkez daha etkin çalışırız” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının yeni yeni önemsendiğine dikkat çeken Başaranhıncal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün tüm meselelerde sivil toplum kuruluşlarına önem vererek görüş aldığını ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekle büyük bir katma değer sağladığını dile getirerek teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, geçmiş yıllarda istihdam günlerinin Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’ne başlangıç yaptığını hatırlatarak, Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler ve düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler nedeniyle festivali iptal ettiklerini, acının yürekleri dağlarken, kan ve gözyaşının diz boyu olmuşken böyle bir ortamda eğlence düzenlemeyi çok uygun görmediklerinin altını çizdi.

Gerek Suruç’ta gerekse başka yerlerde yaşanan olaylarda bu ülkeye ihanet etmeyen, vatanın, milletin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kast etmeden yaşamış ve hayatını öylece kaybetmiş kim varsa Allah’tan rahmet dilediğini ifade eden Başkan Külcü, “Artık konuşmalarımızı bazen ayraçlar kullanarak yapmak zorunda kalıyoruz. Bu yaşadığımız acının büyüklüğüne de işaret ediyor. Biz bin yıllardır bu topraklar üzerinde birlikte yaşıyoruz. Kürdü’yle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle Boşnak’ıyla, Alevisi ile Sünnisi ile bir olduk, beraber olduk ve birlikte bir millet olduk. Şimdiye kadar ayrılıklarımızı kaşımak isteyenlere hiç fırsat vermedik. Bunların üstesinden de ülkemiz gelecektir. Yaşanan acılarında geride kalacağını, yeniden dün olduğumuz gibi ayrılıklar, farklılıklar konuşmak yerine onları bir zenginlik olarak görüp, kabul edip yolumuza devam edeceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin bir, bir tezgaha çekilmek istendiğini vurgulayan Başkan Külcü, “Şimdiye kadar olduğu gibi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz ve milletvekillerimiz buna müsaade etmeyecektir. Duygularımızla hareket etme lüksümüz yok. İdareciler olarak sağ duyulu olup, aklı selim hareket etmemiz lazım. Et ve tırnak gibiyiz İstiklal ve Kurtuluş savaşnı birlikte yaşadık. Çanakkale’de bütün farklılara rağmen insanlar koyun koyuna yatıyorlar. Dün neysek yarında yine biz o olmaya devam edeceğiz.s Bu ülkede kandan beslenen, acıdan beslenen, zulümden beslenen insanlar var. Onlar geride bıraktığımız 30 yıl içerisinde kaybedilen 40 bin candan üzüntü hissetmiyorlar. Cumhurbaşkanımız hayatıma mal olsa da bu kavgayı, terörü bitirmek için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım dedi. Bu ülkede 3 yıldır dağlarda çiçekler açıyor, korkudan insanların çıkamadığı yerlerde piknikler yapılıyordu. Bundan rahatsız olanlar var. Onlar tezgahlarını kurmaya, bizde birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye bu oyunları üstesinden gelecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Masum bir insanın canına kıymak hiçbir sebeple makul görülemez. Onaylamamız mümkün değildir. Masum olan insanlara Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da, Çorum sanayisinin devleşmesi, kentte istihdam oranının üst seviyelere çekilmesi için milletvekilleri olarak gereken katkı ve desteği vereceklerini söyledi.

Ticaret, sanayi ve istihdam fuarlarının büyük önem taşıdığının altını çizen Milletvekili Kurt, Çorum'da açılan fuarın da kentin gücünü artıracağına inandığını vurguladı. İnsanları birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye ve ortak noktalarda birleşmeye çağıran Kurt, tahrik edici olaylara prim vermeyeceklerini kaydetti. Çorum'da kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum, valilik, belediye, üniversite arasında güzel bir ahenk yakalandığını ve başarılı çalışmalara imza atıldığını anlatan Kurt, milletvekilleri olarak bu çalışmalara köprü, kol-kanat olduklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.s Açılışından ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek bilgi aldı.






İHA

Son Güncelleme: 22.07.2015 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.