İtfaiye yeni müfreze açacak

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, şehrin büyümesi nedeniyle uygun bir alana itfaiyenin yeni müfreze açacağını söyledi.

30 Eylül 2019 Pazartesi 15:58
İtfaiye yeni müfreze açacak

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, şehrin büyümesi nedeniyle uygun bir alana itfaiyenin yeni müfreze açacağını söyledi.

İtfaiyenin kuruluşunun 305.yılı nedeniyle Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde program gerçekleştirildi.

25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen İtfaiye Haftası kutlamaları çerçevesinde İtfaiye Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Alper Zahir ve Turhan Candan’ın yanı sıra İtfaiye Müdürü Adil Balcı ve itfaiye personeli katıldı.

Kahvaltı programı öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın itfaiye personelinin telafisi mümkün olmayan bir mesleğe sahip olduğunu belirterek, çalışmalarını övdü

BİR MÜFREZE AÇACAĞIZ

“Çorum için bir projem var” çalışmaları kapsamında Hitit Üniversitesi’nin itfaiye ile ilgili olan bir projesini kabul ettik. Bu projeyi acaba olay yerine 5 saniye daha erken gidebilir miyiz? Bunun planını yapıyoruz. Bir müfreze açmaya karar verdik. Şehir yatay olarak genişliyor. İtfaiye Müdürlüğümüzün bulunduğu yer şehrin en uç kısmı. Zaman zaman ilçelere gidiyoruz, köylere gidiyoruz. 62 personelle hizmet etmeye çalışıyoruz. Personel sayımızın da yetersiz olduğunu biliyoruz. Müfreze için yer arayışlarımız devam ediyor. İstişarelerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Yapacağımız istişarelerle yer kararını vereceğiz. 2020 Ocak ayı itibari ile yeni müfrezemizi açmak istiyoruz.”dedi.

KUTLU VAZİFE

İtfaiye Müdürü Adil Balcı da,  kendilerini hiçbir zaman yardımcılarına teşekkür etti. İtfaiye çalışmaları hakkında da bilgi veren Adil Balcı “İtfaiyecilik 1925’te Cumhuriyet’in kurulmasının ardından belediyelere devroldu. Öncesinde askeri disiplin içerisinde Yeni Çeri Ocaklarında faaliyetlerini yürütmekteydi. Aynı disiplin üzerine bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek yangınlar, gerek kurtarma faaliyetlerinde vatandaşların bir çok paralar ödeyerek aldıkları eşyalarını evlerini bırakıp çıktıkları anda sizler olay mahaline giriyorsunuz ve kurtarma çabası içerisinde bulunuyorsunuz. Çalışmalarınızdan dolayı ben bir kez daha hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hep beraber bu kutlu vazifeyi daha yukarılara çıkaracağımızı ümit ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.