İyi Parti patlayan barajda

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Uğurludağ’ın Yarımca köyünde çöken barajı yerinde inceleyerek köylülerin sorunlarını dinledi.

01 Eylül 2020 Salı 12:41
İyi Parti patlayan barajda

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Uğurludağ’ın Yarımca köyünde bulunan hidroelektrik santraline ait barajın çökmesi sonucu yaşanan felaketi yerinde incelediğini bildirdi.

İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ercan Tüfekci ve Bayat İlçe Başkanı Kemalettin Şahin ile bölgeye giden İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, bir ay önce barajda yaptıkları incelemelerde doğacak sıkıntıları fark ettiklerini ve gerekli önlemlerin alınması için yetkilileri uyardıklarını belirterek, “Yaklaşık 1 ay evvel Yarımca köyü bölgesindeki HES barajının 17 kilometrelik toprak dolgusunun kayma ve sızmaların mevcut olduğunu İlçe Başkanlarımız aracılığı ile belirtmemize rağmen herhangi bir önlem alınmaması sonucu ne yazık ki çökme ve taşkınların meydana gelmesi ile çeltik tarlaları tahribata uğramıştır” dedi.

Yarımca köyünde yaşanan felaket sonucu 500 dönüm çeltik arazisinin sular altında kaldığını ve üreticilerin büyük zararlara uğradığını belirten İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, yeni felaketlere davetiye çıkarmamak için ivedilikle gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

‘PATLAYAN DOLGULAR KİREÇTAŞI VE TOPRAKLA KAPATILMIŞ’

Yasa gereği baraj settin betondan yapılması gerekirken, Yarımca köyü HES barajında topraktan yapıldığına dikkat çeken Özsaçmacı, “Bugün tekrar geçmiş olsun ziyaretimiz sırasında yaptığımız incelemelerde patlayan dolgulara kireçtaşı ile toprak atarak yapılan kapama çalışmasını üzülerek gördük o bölgede Üçdam, Ambarcı, Yarımca köylerini etkileyen bu işletme nereye bağlıdır. Özel bir şirket ile köylüyü karşı karşıya getirmek nasıl bir politik manevradır” diye sitem etti.

Son 1 yılda 3 kez barajın patladığını belirten Özsaçmacı, “Baraj patladığı sırada tarlalarda çalışan çiftçilerimiz olsaydı bunun sorumluluğunu kim üstlenecekti? İnsan hayatı sizin için bu kadar mı değersiz? Burada çiftçilerimiz üreten Türkiye için ellerinden geleni yapıyorlar ama bu insanlarımız emeği ve hayatları özel bir firmadan daha değerli görülüyor” dedi.

KÖYLÜ KADERİNE TERK EDİLEMEZ’

Özsaçmacı, yaşanan felaketten sonra çiftçilerin firma yetkililerine ulaşamadıklarını belirten ilçe yetkililerinin de benzer tavırlar gösterdiklerini iddia etti. Özsaçmacı, başta ilçe kaymakamı olmak üzere yetkilileri göreve davet etti.

Son Güncelleme: 01.09.2020 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Yaman 2020-09-01 21:51:30

Öncelikle 500dönüm yer değil 500m2 yer yani yarım dönüm suyun altında kaldı. Senelerdir sulama için elektrikli pompalarla sulama yapan yöre halkı baraj sayesinde suyun kendi cazibesinden yararlanarak ve barajın suyunu çekerek bedava sulama yapıyor. Yıllardır o bölgede Ordu dan gelerek arazi kiralayıp çeltik eklerim, bu yörenin adamı kadar suyu boşa harcayan insanlar görmedim. O baraj arazilerinize değer kattı, yıllardır pompalar ile sulama yaptım orda cepten en az %30 param gitti. Ha ayrıca sizin arazileriniz değil hazine yeri! Baraj geldiğinden beri 3 yılda rekolte iz arttı ayrıca buğday arazilerine adamlar sayesinde çeltik ekmeye başladınız. Oraları bana verecekler ki yılda 2 sefer mahsül alırım. 8 dönüm ilerinizde benim 250 dönüm yerim gelin anlatıyım ak nedir kara nedir!

banner165