İzinsiz hobi bahçelerine yıkım uyarısı

Vali başkanlığındaki toplantıda izinsiz hobi bahçeleri ele alındı

08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:46
İzinsiz hobi bahçelerine yıkım uyarısı

Çorum merkez ilçe mücavir alan sınırları dışında tarım arazilerinde oluşturulan hobi bahçelerindeki ruhsatsız yapılar yıkılacak. Duyuru Çorum Valiliği’nden geldi.

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca ile Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın katılımıyla yapılan toplantıda tarım arazilerindeki yapılaşmalar ve parsellemeler değerlendirildi.

Konuya ilişkin açıklamada Çorum merkez ilçe mücavir alan sınırları dışındaki bazı köy ve bağlılarında tarım arazileri üzerinde hobi bahçesi adı altında izinsiz olarak tel çitler ile parseller oluşturulduğu ve oluşan parsellere ulaşım için yollar açılarak kumlandığı, hobi bahçesi adı altında satışlarının yapıldığı, oluşturulan parseller üzerine imar mevzuatına aykırı yapılar yapıldığının belirlendiği bildirildi. Açıklamanın devamında, “Söz konusu faaliyetler 3194 sayılı İmar Kanunu ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na aykırı olarak yapılmakta olup, zikredilen kanunlara aykırı davranan vatandaşlarımız idari para cezaları ile kaçak ve ruhsatsız yapılarının yıkılması ile karşı karşıya kalabileceklerdir. Bu itibarla, vatandaşlarımızın ilgili kanunlara uygun hareket etmelerinin kendi çıkarlarına olacağı, kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili yıkım kararlarının alınması sonrasında bu yapıların yıkılacağının bilinmesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çözüm 2019-05-08 12:14:29

Aman bir çözüm bulmayın yıkın.Adam hazine arazisini işgal edip otel yapsın ,dükkân, ev yapsin onları üç beş kuruşla mal sahibi yapın.Diger tarafta insanlar toprak alıp haftasonu çoluğu çocuğuyla iki ağaç dikip iki domates yetiştirsin ona engel olun.

Misafir Avatar
Hıdırlık altı talan edildi. 2020-06-25 14:30:02 @Çözüm

Hıdırlık altındaki verimli tarlalar,herkesin gözü önünde son yirmi yılda resmen rant için talan edildi.Kimler ihya oldu?Kimler bu talana göz yumdu?Soralım.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Kenann 2019-05-08 13:10:28

Yorum yapanlar anlaşılan sizinde hobi bahceniz var. Elbette Yıkılması gerekir çünkü; Siz Tarım arazisine kaçak olarak Baraka gibi bir ev yap, Sonra 3 liraya çiftçiden aldığın yeri Bağ bahçe diye 1000 liraya satışa çıkar. Bu Rant bu kanunsuz ruhsatsız işlem durdurulmalı..

Misafir Avatar
Bol para kolay para hoş para 2020-06-25 14:24:15 @Kenann

Eksik yazmışssınız.Hobi bahçesi işinde ilk satanlar epey para kazandı.Alanlar da üzerine biraz eklenti yapıp satarak parasını katladı.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hukuk 2019-05-08 12:49:00

Kanunda olması onun hukuki olduğunu göstermez sn yetkililer! İnsanlar aldıkları bahçelerde üretime katkıda bulunuyorlar. İsmi tarım arazisi olupta 15-20 senedir kullanılmayan alanlar bu şekilde ihya ediliyor. İnsanların Yüksek betonlar üzerinde topraktan uzak olmalarındansa toprağın üstüne basması dokunması daha efdaldir. Özümüzü belki De orada bulacağız.

Avatar
Mustafa 2019-05-08 13:04:15

Mücavir alan içerisindekilerde yıkılsın hobi bahçeliri tarıma çok zarar vermektedir devlet tarıma uygun olmayan yerleri hobi bahçesi olarak satsın

Avatar
Hobici 2019-05-08 11:54:36

memleketin tek derdi buydu saten bırakın toprakla uğraşalım sitres atalım madem öyle hobi bahçesi izni vermeyin sizde tarım arazilerine....

Avatar
Sedat 2019-05-08 18:22:43

Öncelikle hobi bahçelerini devlet düzenli bir şekilde yapmalı tarım arazisi olmayan kır bayır yani üçüncü dördüncü arazileri devlet yapar rushsatta verirse kimsenin parasıda boşa gitmez devlette para kazanır vatandaşda çoluk çocuk sitresini atar ev ve çalışan bayanlar içinde iyi olur ekonomik ve sağlıklı olur bunu bile siyasiler bilmediği ve at gözlükle her işe baktıkları İÇİN bilmezler o bahçeyi satan alan ne olacak baştan yaptırmayın yada Hıdırlık altı Uyuz gölü bayat köylerini arsa yapıp imara acanlar düz arazilere tarım arazilerini maf etti bu komisyon daki ve belediye çalışanları adam gibi iş yapan yol her şey siyasi isterlerse gökdelen dikerler isteseler çivi çaktırmazlar kınıyorum

Avatar
KÖR BAKIŞ 2019-09-18 14:17:13

Vatandaşın taleplerine makul çözümler üretmek... siyasilerin görevi. İnsanlar kafeste yaşamak istemiyor. Tavukları tel kafeslere hapsettikleri gibi insanlarda apartmanlardan çıkmasın istiyorlar. Neden ?? Çünkü sadece bazı efendilerin havuzlu villaları olabilir... Bizim gibi fakirlerin kulubesini başına yıkarlar Allah muhafaza..:(((

Avatar
Çorum 2019-05-08 14:39:39

Bu ileride ciddi sorun olacak gibi şehirleri betonlaştırdınız nefes alamıyoruz diye devlete ahkâm kesen köyleri betonlaştırarak yine devleti hedefe koyacak rant rant