‘Jandarma bakanlığa bağlanmalı’

Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası eski Başkanı emekli polis memuru Bilal Çetin, jandarma ve...

26 Ekim 2014 Pazar 14:14
 ‘Jandarma bakanlığa bağlanmalı’


Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası eski Başkanı emekli polis memuru Bilal Çetin, jandarma ve sahil güvenlik personelinin atama ve sicillerinin yapılması yetkisinin İçişleri Bakanlığına bağlanmasını geç alınmış bir karar olarak gördüğünü bildirdi.


Çetin, bu konuda İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya açık destek verdiğini kaydederek, emniyet teşkilatında 25 yıl görev yapmış bir emniyet mensubu olarak, jandarmanın yapısının değiştirilmesi ile ilgili yasa konusunda hiç bir endişe duymadığını ifade etti.


Bilal Çetin, yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Elbette ki jandarma teşkilatı da milletine, devletine önemli hizmetler yapmış bir kuruluştur. Bundan asla şüphem yoktur.


1845 tarihinde kurulan, sayıları bugün itibariyle yüzbinleri geçmiş, teknik, teçhizat, lojistik, ulaşım, bilim, eğitim ve dünyadaki 200 ülkenin polis teşkilatı içerisinde yerini almış bir kurumun, jandarmayı da bağrına barındıracak güce sahip olduğunu düşünüyorum.


Zaten emniyet ve jandarma teşkilatlarının da yaptıkları görevler, birbirlerine çok yakındı. Bunların mutlaka birleştirilmesi gerekiyordu.


Polis teşkilatı orantı ve ölçü açısından da çok kuvvetlenmiş olarak halkın içinden gelen bizim insanlarımız, yani amcamız, dayımız, kızımız, oğlumuz, yeğenimiz, çocuklarımızdır.


Uyum sağlayan, cumhura daha yakın olan, hukukun üstünlüğüne saygı duyan, itimada layık, halkın güvenini kazanmış bir teşkilata son derece güvenmek hepimizin ortak duygusudur.


Son yıllarda, toplumsal olaylarda, polisimizin itidal ve sağ duyumlu yaklaşımları tüm kamuoyu tarafından gözetlenmiş olup, bu sayede daha vahim durumlarında ortadan kalkması bizleri memnun etmiştir.


Bilhassa 35 yıldır terörle anarşiyle bir şekilde mücadele eden emniyet güçlerine güvenmek, jandarma teşkilatıyla daha da güç kazanacağı bilinen bir gerçektir.


Doğu illerimizde yaşanan olayları, yazılı ve görsel basından takip eden birisi olarak hükümetin almış olduğu kararların her zaman yanındayım.


Bu hususta görüşlerini açıkça beyan eden bakanımız Efkan Ala Bey'e alacakları her kararın millet ve devlet yararına olacağından hiç kuşkum yoktur.


Jandarmanın ve sahil güvenlik personelinin ataması, sicili ve üniforması da emniyet teşkilatı kanununa tabi olmasından son derece fayda görüyorum."




Son Güncelleme: 26.10.2014 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165