Kaçak turlara sıkı denetim

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) bünyesindeki Ankara Bölgesel Yürütme Kurulu...

05 Kasım 2014 Çarşamba 12:24
 Kaçak turlara sıkı denetim


Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) bünyesindeki Ankara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’nın yürütmüş olduğu kaçak turlarla mücadele’ faaliyetini temsil etme yetkisi, Çorum Ticaret Sanayi Odası 11. Meslek Komite Başkanı ve MİTODEN Turizm Yöneticisi Mithat Kaya’ya verildi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mithat Kaya, ülkede kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla bir takım çalışmalar yürütüldüğünü, bu kapsamda Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak bir çalışma başlattığını söyledi. Kaya’nın verdiği bilgiye göre, iki bakanlığın anlaşması doğrultusunda Türkiye Seyahat Acenteler Birliği ile Gelir İdaresi Başkanlığı, kaçak turların denetim ile önlenmesini sağlamak için çalışmalar yürütecek.


Kaçak tur denetimlerini Çorum’da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile birlikte yürüteceklerini belirten Mithat Kaya, bütün illerde kaçak acentecilik faaliyetleri sonucu meydana gelen vergi kaybının önlenmesi ve Seyahat Acenteliği İşletme Belgesi olmaksızın çalışan ve kaçak tur faaliyetleri gerçekleştiren kişi ve kurumların tespit edileceğini duyurdu. Eğitim kurumları (okullar, üniversiteler vb.), meslek odaları, dernekler, vakıflar, belediyeler gibi kişi veya kuruluşların, yetki belgesi bulunan acenteler aracılığıyla tur düzenleyebileceğini belirten Kaya, kaçak tur organizasyonu tespit edildiğinde, ilk seferde 3 aya kadar hapis cezası müeyyidesinin uygulanabileceğini vurguladı.





Son Güncelleme: 05.11.2014 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.