Kadın çiftçilere teknik gezi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sungurlu ilçesinde kadın çiftçilere yönelik eğitim toplantısı düzenledi.

17 Mart 2015 Salı 10:17
 Kadın çiftçilere teknik gezi


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sungurlu ilçesinde kadın çiftçilere yönelik eğitim toplantısı düzenledi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş ve Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaoğlu da katıldı.


Sungurlu Ziraat Odası’nda düzenlenen eğitime katılan kadın çiftçilerle sohbet eden İl Müdürü Ermiş, “Bu toplantı eğitimden ziyade bilinçlendirme toplantısıdır. Tarımsal konuların yanında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mikrokredi Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifinden gelen konu uzmanları sizlere farklı konularda bilgiler verdi. Umarım faydalı olmuştur. Talep edildiği takdirde bayanlara yönelik olarak mantar üretimi, seracılık, turşu yapımı, peynircilik gibi konularda meslek edindirme kursları açabiliriz. İŞKUR'la ortaklaşa açılacak bu kurslarda kurs süresince sigortalarınız yapılır, günlük harcırahlarınız ödenir. Ziraat Odamız da bize eğitim yeri konusunda katkıda bulunur.


‘Girişimlerinizi desteklemeye hazırız’


Bizler sizlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız. Bayanlar en önde olsun, girişimci olsun, öncü olsun istiyoruz. Aslında tarımsal faaliyetlerde işin öncüsü erkekler değil sizlersiniz. Sizlerin talepleri doğrultusunda açılacak meslek edindirme kurslarını bitiren bayanlarımız yapılacak projelerle değerlendireceğiz. Bayanları el emeği ürünleri daha fazla rağbet görmekte. Kendi ellerinizle ürettiğiniz yöresel ürünlerin pazarlanması konusunda girişimlerinizi desteklemeye hazırız. Ayrıca sizleri eşlerinizle beraber tarımsal amaçlı yapılacak bir teknik geziye götürmek isteriz. Bu bir tarım fuarı olabilir.” diye konuştu.


Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaoğlu da, Oda olarak kadın çiftçilere yönelik böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, çiftçi kadınlara yönelik her faaliyete, her projeye katılmaya hazır olduklarını, özellikle kadınların el emeklerini, yöresel ürünlerin pazarlanması için bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.


Yapılan açıklamaya göre eğitimin son gününde, eğitime katılan 65 kadın kursiyere sertifika verilerek, Sungurlu’da bulunan İrem Unlu Mamuller ve Köytaş Et Tesisi ile Bahtiyarlar Damızlık Süt Sığırı Çiftliği’ne teknik gezi düzenlendi.



Son Güncelleme: 17.03.2015 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.