Kadınlar sezonu piknikle açtı

Hatice Külcü: Hanımlar, bu toplumun çekirdeği.

01 Ekim 2013 Salı 18:18
 Kadınlar sezonu piknikle açtı


Hatice Külcü: Hanımlar, bu toplumun çekirdeği.

Belediye BAsın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi 2013-2014 kurs dönemini Kültür Park’ta düzenledikleri kaynaşma pikniği ile başlattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Z. Betül Özseçer ile çok sayıda kursiyerin katıldığı piknikte konuşan Hatice Külcü, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin kurulduğu günden beri çok önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. Çorum halkının desteği ve teveccühü ile merkezin büyüyüp zenginleştiğini ifade eden Hatice Külcü, “5 ayrı mahallemizde inşaatları devam eden Mahalle Kültür Merkezlerimiz Aralık ayında açılacak. Bugün geriye dönüp baktığımızda Çorum Belediyesi’nin 4,5 yılda her yaştan ve her kesimden insana hizmet vermesinin gururunu yaşıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar ve gençlerimize verilen eğitimler, Kadın Kültür Merkezi ve Aile Eğitim Merkezlerinde düzenlenen kurslar, seminerler, danışmanlık hizmetleri ile merkezlerimiz Çorum halkınız hizmetine amadedir. Yaşlı bakım hizmetleri ile ulu çınarlarımızın evlerini temizliyoruz. Gönül Köprüsü projesi ve Hoşgeldin Bebek projesi gibi çalışmalarımızla da tüm Çorumlu hemşehrilerimizin hizmetinde ve her zaman yanındı oluyoruz” dedi.

Çorum Belediyesi’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” ilkesiyle hizmet ettiğini dile getiren Hatice Külcü, “Siz hanım kardeşlerimizin mutlu olması toplumun mutlu olmasıdır. Çünkü sizler bu toplumun çekirdeğisiniz. Aile dediğimizde eşimiz, çocuklarımız bizlerle şekilleniyor. Bu nedenle kendimizi geliştirmek için daha da gayret göstermeliyiz. Bu yıl dışarıdan ortaokul ve lise bitirenlerin sayısı artmış. Kadın Kültür Merkezi olarak her zaman yanınızdayız. Merkezlerimizde çalışan öğretmenlere, siz değerli kursiyerlerimize, idarecilerimize ve tüm çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün de yaptığı konuşmada AK kadrolar olarak Ak Belediyeciliğin farkını göstermek istediklerini söyledi. Pikniğe katılan tüm kadınlara teşekkür eden Gülgün, “Allah bizlere sizlerin karşınızda alnı ak, yüzü ak, geleceği ak insanlardan olmayı nasip etsin. Evlatlarımız bu vatanı bizden daha ileri yere götürecekler. Yeni eğitim yılının bir önceki sezondan daha verimli geçmesini diliyorum. Yarınlarda bu kadınların her biri birer filiz, birer tohum olsun” dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez de yeni dönem kurslarının Kurban Bayramı sonrası başlayacağını belirtti. 2013-2014 kurs döneminde İngilizce, Arapça, nakış türleri, yağlı boya karakalem, perspektif, keman, gitar, hat, çini, ebru, tezhip, örgü oyuncak, bilgisayar, beş şiş, dantel gibi kursların yanında bu yıl ilk defa açılacak olan, dekoratif sabun, ahşap boyama, taş bebek, seramik, kat-ı ve iğne oyası kursları ile Çorumlu kadınların hizmetinde olacaklarını vurgulayan Hakyemez, “Kurs faaliyetleri dışında sinema ve tiyatro günleri, geziler, yarışmalar düzenleyeceğiz. Bizlere her çalışmamızda desteklerini esirgemeyen, bütün çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan, şehrimizi “kadın dostu kentler” düzeyine ulaştırmak için bizlere hep destek olan ve önümüzü açan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye ve eşi Hatice Külcü’ye teşekkür ediyorum” dedi.




Son Güncelleme: 01.10.2013 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.