Kadınlar temsilde adalet istediler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Teşkilatı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümünü kutladı.

06 Aralık 2016 Salı 09:31
Kadınlar temsilde adalet istediler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Teşkilatı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümünü kutladı.


Dün parti binasında gerçekleşen kutlama programına CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Yürekli, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Belediye Meclisi Üyesi Semrin Kaleli, bazı teşkilat yöneticileri ve partili kadınlar katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.


“Türk kadını, Atatürk’ün öngörüsüyle pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına kavuştu” diyen Firdevs Yalçın, 5 Aralık’ın Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.


Konuşmasında Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan yangın faciasında yaşamını yitirenleri de unutmayan Yalçın, atılan tüm adımlara rağmen Türk kadınının toplumsal hayatta hak ettiği yerde olmadığını savundu.


Kadınların TBMM’de 76 vekille, yüzde 13 oranında temsil edildiğine dikkat çeken Yalçın, “Yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz ama haklara ulaşmada eşit değiliz” diye konuştu.


“Ne yazık ki hala temsilde adaletten ya da sonuçta eşitlikten söz edemiyoruz” diyen CHP Kadın Kolları Başkanı Yalçın, iktidarı eleştirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Yasaların yanı sıra uygulamada da kadın-erkek eşitliği sağlanmadan toplumsal refahdan söz edilemez. Bu nedenle kadınların önündeki engeller kaldırılmalı. Türk kadını, bu kadar geride olmayı hak etmiyor. Kadın dayanışması ile neler başarılabildiğini hep birlikte gördük. Kadınlar birlik olursa, dünya yerinden oynar. Birlik olacağımız inancıyla, tüm kadınlara her alanda erkeklerle eşit ve özgür bir dünya diliyorum.”


Programda CHP’li kadınlar adına söz alan Cemile Kara ise ‘Atatürk’e Teşekkürler’ adlı şiirini okuyarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 
Günün anlam ve önemiyle ilgili sunumlarla devam eden program, yapılan ikramların ardından sona erdi.

Kaynak:www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 06.12.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.