Kadınların istihdamı için seferber oldular

‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesi kapsamında ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ projesi için İskilip’te...

27 Ocak 2014 Pazartesi 13:22
 Kadınların istihdamı için seferber oldular


‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesi kapsamında ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ projesi için İskilip’te ilgili tüm kurumların katılımı ile hummalı bir çalışma yürütülüyor.

İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy’un başkanlığında oluşturulan çalışma ekibi,  hazırladığı eylem planı çerçevesinde çalışmalarına başladı.

Gönül Elçileri Projesinin II. Alt Bileşeni olan  ‘Kadın ve Güçlenme’ başlığı  altında yürütülen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ ile herhangi bir sebeple eğitimini tamamlayamamış bayanların eğitim sistemine tekrar kazandırılması, onlara ikinci bir şans daha verilmesini öngörüyor.

Konuya ilişkin bilgi veren İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesine sosyal sorumluluk duyarlılığı ile yaklaştıklarını belirterek, gerçekleştirilen bu çalışma ile bir şekilde okuyamamış, belki imkansızlıklardan dolayı eğitimi yarım kalmış bayanların eğitimlerine devam etmelerinin hem bireyler hem ülke açısından büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

Gürsoy, yürütülen çalışma ile değişik sebeplerle örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine yönlendirilmesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olanların iş yaşamına katılımlarına aracı olunması, bu anlamda ilgililere rehberlik yapılması, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması, imkansızlıklar nedeni ile okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması ve bu sayede iş piyasası içerisinde istihdam edilmelerinin amaçlandığını ifade etti.

Proje çalışması kapsamında İlçede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Kaymakam Şuayip Gürsoy, “İlgili tüm kurumların katılımı ile Proje çalışma ekibi oluşturularak,  ikincisini düzenlediğimiz Proje koordinasyon toplantısıyla ilçenin bu anlamdaki potansiyeli masaya yatırıldı. Bu çerçevede, İskilip ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ projesinin tanıtımı, kapsama giren hedef kitlenin bilgi sahibi olması için proje çalışmasını anlatan afişler hazırlanarak tüm kurumların girişlerine asılması sağlandı.

Projeyi anlatan, power point sunum ve kısa filmin olduğu CD’ler ilgili kurumlara dağıtıldı, branda afişler ilçe merkezinde uygun alanlara astırıldı ve resmi kurumların web sayfalarında projeyi tanıtan link açtırıldı.” Dedi.

İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, ilçede faaliyet gösteren Mesleki Açık Lise kayıtları alabilecek eğitim kurumlarının gelecek talepleri karşılaması için gerekli alt yapı eksikliklerinin tamamlandığını, bununla birlikte İlçe Halk Eğitim Merkezi uhdesinde ilçede istihdam durumu olabilen alanlarda üniversiteden öğretim elemanı desteği ile  mesleki kurslar açılacağını, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.




Son Güncelleme: 27.01.2014 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.