Kafkas’a AMATEM teşekkürü

Ankara Yolu üzerinde bulanan Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

24 Haziran 2016 Cuma 19:17
 Kafkas’a AMATEM teşekkürü


Ankara Yolu üzerinde bulanan Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, AMATEM'in 3 bin metrekare alan üzerinde 1450 metrekare kapalı alana kurulduğunu belirterek, "Amacımız bağımlıları topluma yeniden faydalı insanlar olarak kazandırmaktır. Türkiye'de 21 ilde bulunan bu merkezimiz 3 katlı olup giriş katında ayakta poliklinik hizmeti verilecektir. 2. ve 3. katlarda ise hasta odaları ile sosyal alanlar bulunmaktadır. Tedavi süresi 20 ila 30 gün arasında değişmektedir. Tedavi süreci ise gönüllülük esasına dayanıyor" dedi. Sobacı, aileleri bu konuda uyardı.


39. AMATEM ÇORUM'A AÇILDI


Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise AMATEM'den Türkiye'de toplam 39 tane olduğunu 39'uncusunun ise Çorum'a açıldığını ifade ederek, "Merkez açıldıktan sonra hedef hizmet kalitesinin artırılması olmalıdır. Bölgede sağlık turizminde merkez olmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Konuşmasına uyuşturucu ile mücadelenin önemine değinerek devam eden Kurt, "Günümüzde madde bağımlılığı 14 yaşın altına düşmüş durumda ve bunların arasında internet bağımlılığı da var. Önemli olan madde bağımlılığını oluşumunu önlemektir.  Ama bağımlılıktan kurtulmak içinde artık bu merkezimizde var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


USLU'DAN KAFKAS'A TEŞEKKÜR


Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise AMATEM'in kurulmasında büyük katkıları olan Sağlık eski Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve diğer yetkililere teşekkür ederek, "Bu merkezi kapattırmak isteyenler oldu ama mücadele ettik ve kapattırmadık" dedi.


15 yatak kapasiteli AMATEM'in sadece Çorum'un değil bölgenin de ihtiyacını karşılayacağını dile getiren Salim Uslu,  "Gençler bizim için önemlidir. Madde bağımlısı gençlerin kurtarılmasında da bu merkezin önemi büyük. Asıl olan madde bağımlısı olmadan önce gençlere ulaşmaktır ve buda spor ve diğer sosyal etkinliklerle sağlanır. Bizimde bu konularda önemli çalışmalarımız var. Bu merkezde hizmet verecek olan tüm personeli kutluyorum" şeklinde belirtti.


'ÇORUM SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK'


Madde bağımlısı çocuklarından dolayı anaların ağladığını gördüğünü ve önceki görev yaptığı İlde de böyle bir merkez açmak istediğini kaydederek sözlerine başlayan Vali Necmeddin Kılıç ise "AMATEM'in açılması bir yönetici için mutluluk vesilesidir. Değerli milletvekillerimize de emekleri için teşekkür ediyorum" diye belirtti.


Son 3-5 yılda gençler arasında madde bağımlılığının başladığını ifade eden Vali Kılıç, "Bu gençleri tekrar hayata kazandırmak istiyoruz" dedi.


Vali Kılıç, sağlıkta açılan ve açılacak olan yeni tesislerle Çorum'un sağlıkta önemli bir merkez haline geleceğini sözlerine de ekledi.


Konuşmaların ardından AMATEM'in açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.  Daha sonra protokol üyeleri Merkezin bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.  Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, daire müdürleri ile diğer davetliler katıldı.




Son Güncelleme: 25.06.2016 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.