Kafkas’ın sözlerini hatırlama zamanı…

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, ‘İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

18 Aralık 2016 Pazar 23:55
Kafkas’ın sözlerini hatırlama zamanı…


Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, ‘İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ araştırmasının sonuçlarını yayınladı.


Çorum, Türkiye’nin iş yapmak ve yaşamak için en iyi şehirleri arasında son sıralarda yer aldı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. 81 il baz alınarak yapılan araştırmada, Çorum 60’ıncı sıraya yerleşti. Komşu iller Amasya ve Çankırı Çorum’un önüne geçti.


Forbes’in araştırmasından yola çıkarak sözü AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf karesine getireceğim.


Uslu’nun twitter'dan paylaştığı karede, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Ali Haydar Hakverdi, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Tufan Köse ve Ahmet Sami Ceylan ile Çorum Valisi Necmeddin Kılıç yer alıyor.


Görüşmede milletvekilleri ve Çorum Valisi ile birlikte TBMM İdare Amiri Tufan Köse'nin makamında değerlendirmelerde bulunulduğu belirtiliyordu.


Çorum’un yaşanabilir iller sıralamasında son sıralarda yer alması memlekette işlerin fevkaladenin fevkinde iyi gitmeğinin ipuçlarını veriyor olsa gerek.


Hal böyle olunca hem Çorum milletvekilleri hem de hemşehrimiz olan bakan ve diğer illerin milletvekillerinin bir araya gelmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.


Hemşehri milletvekillerinin başkentte yaptıkları görüşme, Çorum eski Milletvekili Sağlık eski Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın siyaset ve devlet adamı sıfatıyla görev yaptığı dönemlerde sarf ettiği, ‘Çorum’a, doğduğumuz bu topraklara vefa borcumuz var. Bu borcu hizmet ve yatırımla ödemeliyiz” şeklindeki sözlerini hatırlattı.


Diyeceğim odur ki, Çorumlu siyasetçilerimiz Ankara’da yaşayan ve yoğun bir nüfusa sahip hemşehrilerimizi de arkalarına alarak doğdukları topraklara vefa borçlarını hizmet olarak ifa etmeleri gerekiyor.


Tıpkı Kafkas’ın yaptığı gibi…


Son Güncelleme: 20.12.2016 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MAZLUM 2016-12-20 09:15:56

çorum sorunları devam ediyor.birileri güllük gülüstanlık gösterse dahi.üretime yönelik istihtam çalışmaları yok.herkes bulunduğu noktada düşünmesi gerkli.yaşadiğim veya doğduğum bu kente nasil faydali olabi̇li̇ri̇m di̇ye.şimdilik merkez olarak iyi görülebilir ama 13 ilçe de hala dışarıya göç var.devlet olarak bir yatırımı yok.sahi ne oldu polis meslek yüksek okulu.anltep ve kayseri̇ni̇n arasında kalan k.maraşa hava alanı yapılıyor.bize gelince kri̇ter başkasına yok.çevre illere bakalım.seçilen siyasilerin partilerindeki ağırlığına bilrde çoruma bakip kiyaslama yapalim neden olduğu ortaya çikar.teşekkürler mustafa sorunlarimizi gündeme geti̇rdi̇ği̇n i̇çi̇n

Avatar
Dodurgalı 2016-12-20 10:37:17

Size yazınızdan dolayı teşekkür ederim.Dodurga işsizlikten GÖÇ veriyor. Dodurga kömür ocağı yeraltı işletmesi 2 senedir kapalı.Adamlar ehli keyf açmıyor çalıştırmıyor. Acaba bir gün olsun vekiller neyaparız kimle görüşelimde tüm bölgeye istihdam(600 kişi) yaratan burayı nasıl açabiliriz diye düşündülermi. Mümkün değil çünkü firmadan çekiniyorlar. Bir şeyler yapmak için çırpınan ilçe siyasetcileri ...onlarında gücü yetmiyor. Önlerine Ölüyor Dodurga Ölüyor.

banner165