Kamu Sen önce bayrak dağıttı sonra ek zam istedi

Kamu Sen İl Temsilciliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün PTT önünde basın açıklaması...

28 Ekim 2014 Salı 16:58
 Kamu Sen önce bayrak dağıttı sonra ek zam istedi


Kamu Sen İl Temsilciliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle PTT önünde basın açıklaması öncesi Türk bayrağı dağıttı.


Gazi Caddesi’nden gelip geçen her yaşta vatandaşa Türk bayrağı dağıtan Kamu Sen yönetici ve üyeleri daha sonra ek zam talebi ile ortak basın açıklaması yaptı.


Kamu Sen ek zam için alana çıktı


Kamu Sen Çorum İl Temsilciliği dün PTT önünde basın açıklaması düzenleyerek ek zam talebinde bulundu.


Kamu Sen’e bağlı sendika yöneticileri ve üyelerin katıldığı basın açıklamasında Kamu Sen İl Temsilcisi M. Fatih Gök, eriyen maaşların telafisi artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi,4/C’lilere yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması, belli kesimlere verilecek maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesini istediklerini söyledi.


Gök, yüzde 12 ek zam istediklerini belirtirken,  ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülmekte olduğunu  söyledi. Gök,  “Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. Hâkime, savcıya, veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz. Yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 201 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir. Biz de eriyen maaşların telafisi için, artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, Belli kesimlere verilecek maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için; yüzde 12 ek zam istiyoruz.” dedi.


Açıklamanın devamında hükûmete seslenen Gök, “Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memnun-Sen’in yaptığı bu ihanet, 91. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uymamaktadır. Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur. Cumhurbaşkanlığının bütçesini iki katına çıkarıyor, %100 zam yapıyorsunuz. Atatürk’ün emaneti Orman Çiftliğini talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına tam 1000 lira zam yapıyorsunuz. PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz. Apo’yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD’yle yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız.” diye konuştu. 



Son Güncelleme: 28.10.2014 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.