Kamu Sen’den hükümete çağrı

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümete çağrıda bulunarak, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirmek mi gerekiyor gelin oturalım, konuşalım. Hodri meydan” dedi.

26 Kasım 2016 Cumartesi 18:42
Kamu Sen’den hükümete çağrı

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümete çağrıda bulunarak, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirmek mi gerekiyor gelin oturalım, konuşalım. Hodri meydan” dedi.

Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikasının üyeleriyle bir araya geldi. Koncuk, toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Memurluğun ortadan kaldırılması, iş güvencesinin ortadan kaldırılması gibi çalışmalarla ilgili duruş sergilenmesi gerektiğini dile getiren Koncuk, “Kamu-Sen olarak “Anayasa’nın 128. maddesi değiştirilmeden devlet memurluğu kavramını ortadan kaldıramazsınız diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da yeni yeni söylüyor. Daha önceden hiç söylemiyorlardı şimdi söylenmeye başladı. Hiçbir siyasi partimizin Anayasa’nın 128. maddesinin değiştirilmesine yani devlet memurluğu kavramının ortadan kaldırılmasına evet diyeceğini zannetmiyorum. Kimsenin böyle bir hakkı da yok. Devlet memurluğunu kaldırmak öyle de kolay değil. Bu sefer performans değerlendirmesi gibi yöntemlerle kamuda adeta devlet memurlarının üzerinde adeta Demokles’in kılıcı gibi durma anlayışını sergilemeye çalışacaklar. Buna da engel olacağız. Buda kolay bir iş değil. Kafana göre Ahmet’e not ver. Onun geleceğini tehdit et. Yok öyle” diye konuştu.

Devlet Memurları Kanunu ile ilgili hükümeti masaya davet eden Koncuk, “Türkiye artık kamuda bir şeyler yapmak gerekiyor. 657 sayılı devlet memurları kanununu değiştirmek mi gerekiyor gelin oturalım. Hodri meydan. Gelin konuşalım. Önüne gelen 657 ile ilgili ahkam kesemez. Kimse buna müsaade etmeyiz. Dilini boğazına kaçırırız. 657’yi biz biliyoruz. Nerelerin değişmesi gerektiğini biz biliyoruz. Zannediliyor ki 657 sayısı Devlet Memurları kanunda şöyle bir madde var ‘bu devlet memurları ne yaparsa yapsın asla ve kata meslekten atılamaz’ zannediyorlar. İşin garibi birçok memur da böyle zannediyor.

Öyle bir şey yok. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda memur işten atılamaz iş garantisi, güvencesi vardır. Bunlar tamamen uydurmadır. Bizim iş güvencemiz yargı hakkımızdan dolayı. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının ne kadar yargı hakkı varsa bizimde o kadar yargı hakkımız var. Birde sayın bakanlar 657 sayılı devlet memurları kanunu köhnedi diyorlar. Neresi bu köhneyen yerler” ifadelerini kullandı.

İHA


Son Güncelleme: 26.11.2016 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165