Kamu Sen’den hükümete veryansın

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Mehmet Fatih Gök, “Son günlerde yakın coğrafyamızda başlayan...

09 Ekim 2014 Perşembe 18:33
 Kamu Sen’den hükümete veryansın

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Mehmet Fatih Gök, “Son günlerde yakın coğrafyamızda başlayan yangının yavaş yavaş ülkemize de sıçradığını üzülerek görmekteyiz” dedi.

Bugün sendika binasında basın toplantısı düzenleyen M. Fatih Gök, yıllardan beri uygulanan yanlış politikaların Türkiye’yi bir bataklığa doğru çektiğini vurguladıklarını söyledi.

“Stratejik derinlik, değerli yalnızlık, kardeşlik projesi, medeniyetler ittifakı gibi dışı süslü içi boş kavramlarla Türkiye bir kaosa sürükleniyor” diyen Gök, açıklamalarını şöyle sürdürdü; 

“Gelinen süreç ve yıllardır uygulanan yanlış politikaların bizleri getirdiği nokta ortada. Yeni Türkiye söylemlerinin eskiyi kötülemenin; 90 yıllık hizmetlerin, birikimlerin yok sayıldığı, kazanımlarımızın birer birer imha edildiği, kurumların ve kişilerin birbirine düşman haline getirildiği görülmelidir. Kendi okullarını kurup devletin okullarını yakanlar, KCK yoluyla ülkemizde bir devlet kurmayı hedef haline getirenler, sınırlarımız dışındaki bir kara parçası için ülkemizin şehirlerinin altını üstüne getirip, 24 vatandaşın ölümüne sebep olanlar ve bunlara bu cüreti verenler ihanet suçuyla yargılanmadıkları sürece, bu ülkede kardeşlik ve birlik tesis edilemez. Kardeşlik ve birlik, suçlunun cezasız kaldığı, adaletin kolunun kanadının kırıldığı, güvenlik güçlerinin elinin kolunun bağlandığı bir proje olmamalı.

Bu bakımdan, her geçen gün ülkemizin önü alınamaz bir uçuruma doğru sürüklendiğini görmenin derin endişesi içerisinde, tarihi bir uyarı daha yapmak gereği hasıl olmuştur. İçeride; bu ihanet projesinden derhal vazgeçilmeli, eski Türkiye, yeni Türkiye gibi kavramlarla kamu görevlilerinin, devlet kurumlarının bir birine düşman edilerek siyasi rant sağlanmasına son verilmeli, devletin ve milletin değerleriyle yeniden barışılmalı, milli değerlerimizin içinin boşaltılmasına bir son verilmeli.

Dışarıda; başkalarının projelerine piyon olmanın, ucuz kahramanlıklar peşinde koşmanın, başka ülkeleri dizayn etme sevdasının, emperyalistlerin ekmeğine yağ sürdüğü, Müslüman kanının akmasına neden olduğu, coğrafyamızın bir kan gölüne döndürüldüğü artık görülmeli.

Batı'nın pompalamasıyla benimsediğimiz ve desteklediğiniz Arap Baharı, Türkiye ve Türkmenler de dahil bu coğrafyada yaşayan herkes için hazana döndü. Türkiye, kendisi planlamadığı, kendisi kurmadığı ve kuralını kendisi koymadığı hiçbir oyunun parçası olmaması gerektiğini anlamak ve girdiği bu maceralı yoldan bir an önce dönerek milli politikalara ağırlık vermek zorunda. Aksi halde, günümüzde yaşadığımız zorlukları, yıkımı ve kargaşayı arayacağımız daha büyük kaosları görmemiz hiç de sürpriz olmayacak.”



Son Güncelleme: 09.10.2014 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.