‘Kamu yararını gözetiyoruz’

Danıştay 8. Dairesi, ‘Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına...

18 Ağustos 2014 Pazartesi 11:17
 ‘Kamu yararını gözetiyoruz’


Danıştay 8. Dairesi, ‘Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzüğe’ yönelik açılan davanın iptali istemiyle Anayasa Mahkamesi’ne başvurulmasına karar verdi


Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, Danıştay’a yaptıkları başvurudan sonra yapılan yeni düzenlemeler yapıldığını, söz konusu değişikliklerde “Kamu yararı kararı alınacak plan ve yatırımların hangi alana ilişkin olacağı yönünde bir açıklık bulunmadığı, ilgili bakanlıklar tarafından alınacak bir kamu yararı kararı ile tarım arazilerinin, farklı plan ve yatırımlar için daha sık ve yaygın olarak amaç dışı kullanıma tahsis edilmesine yol açılacağı, yasada mutlak, özel ürün, dikili ve sulu tarım arazisi olarak belirtilen nitelikli arazilerin, tarımsal amacı dışında kullanılabilmesine olanak sağlanacağı, kamu yararı kararı alınacak plan ve yatırımları tamamen ilgili bakanlıkların takdirine bırakmak suretiyle ve yasanın amacı aşılarak, istisnanın kapsamını genişleten bir düzenleme yapıldığı’ değerlendirmesinde bulundu.


Gül, yaptığı açıklamada, “Danıştay 8. Dairesi tarafından AYM`ye taşınan karar, Oda’nın bugüne kadar açtığı pek çok davada, dava konusu kararların dayanağı olan kamu yararının suiistimal edilmesine dikkat çekilmesi açısından büyük önem taşıyor. AYM`nin de aynı hassasiyeti göstererek, topraklarımızın amaç dışı kullanılması girişimlerinde sıklıkla dayanak olarak kullanılan söz konusu düzenlemelerin iptali yönünde bir karar vermesini bekliyoruz.” Dedi.





Son Güncelleme: 18.08.2014 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165