Kan bağışında yüzde 100 artış

Osmancık'ta yılın ilk kan bağışı kampanyası yapıldı. Kampanya 4-5 Mart tarihleri arasında Çorum...

14 Mart 2015 Cumartesi 14:06
 Kan bağışında yüzde 100 artış


Osmancık'ta yılın ilk kan bağışı kampanyası yapıldı. Kampanya 4-5 Mart tarihleri arasında Çorum Kan Merkezi ve Osmancık Kızılay Şubesi tarafından gerçekleştirildi.


Çorum Kan Merkezi ve Osmancık Kızılay Şubesi tarafından Osmancık Akbank karşısında kurulan kan toplama aracı ile iki gün de 180 ünite kan toplandı.


Kan bağışında  % 100 artış


Türk Kızılayı Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, 2014 yılında Çorum'un diğer ilçeleri arasında en fazla kan bağışı toplanan ilçenin Osmancık olduğunu söyledi. Karataş 4-5 Mart tarihleri arasında yapılan kan bağışı kampanyasında 180 ünite kan toplandığını belirterek bağışçılara teşekkür etti.


Yıllara göre yapılan kan bağışı sayıları hakkında da bilgi veren Karataş, “Osmancık'ta 2013 yılında 529 ünite kan bağışı yapılırken, 2014 yılı içerisinde 1.110 ünite kan bağışı yapılarak % 100 artış sağlanmıştır. 2014 yılında Çorum'un ilçeleri arasında Osmancık en fazla kan bağışı toplanan ilçe oldu. Çünkü Osmancık halkı kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunun bilincinde. Bu ilgideki en önemli faktör, Osmancık halkının bize duyduğu güvendir." dedi


Kan bağışının önemine dikkat çeken Karataş, kurtulacak bir hayatın bağışlanan kanlarla bağlı olduğunu, kampanyaya destek veren Osmancık halkına, İlçe Jandarma Komutanlığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne personeline teşekkür etti.


Karataş ayrıca Kızılay Derneği Osmancık Şube olarak yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi vererek, “26 Mayıs 2014 tarihinde ilçemizde yaşanan sel felaketi dolaysıyla selden zarar gören 5 aileye maddi ve ayni yardım yapıldı. İhtiyaç sahiplerine de 336 adet kuşbaşı ve kıyma dağıtımı yapıldı.” dedi.


YAZ KAMPI


Türk Kızılay Derneği Osmancık Şubesi tatil yapma imkanı bulamayan ortaokul ve lise düzeyince 16 öğrenciyi yaz kampına götürecek. Yaz kampına katılmak isteyen öğrenciler 30 Mart 2015 Pazartesi gününe kadar derneğin Osmancık'taki şubesine başvuracak.


Türk Kızılay Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş, konuyla ilgili açıklamasında, 2015 yılı Haziran-Eylül dönemlerinde tatil yapma imkanı olamayan 16 öğrenciyi yaz kampına götüreceklerini belirtti. Karataş Türk Kızılay Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve ücretsiz olan yaz kampında öğrencilerin 10 gün boyunca hem tatil yapıp hem de eğlenme fırsatı bulabileceklerini belirtti.


Ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin katılabileceği yaz kampına başvuruların başladığını belirten Karataş, “Türk Kızılay Derneği Osmancık Şubesi olarak tatil yapma imkanı olmayan ortaokul ve lise düzeyindeki 16 öğrencimizi 2015 yılı yaz ayında Haziran-Eylül dönemlerinde 10'a günlük tatile göndereceğiz. Kampa katılmak isteyen öğrencilerimiz 30 Mart 2015 tarihine kadar şubemize başvurabilir. Yaz kampı süresince tüm giderler genel merkezimizce karşılanacaktır. Ayrıca gidiş ve dönüş giderlerini de Osmancık Şubesi olarak karşılayacağız." dedi.


Karataş yaz kampının 19 Mayıs-Samsun, Çamkoru-Ankara, Heybeliada-İstanbul bölgelerinden birinde olacağını belirterek, “Türk Kızılay Derneği ülkemiz ve Osmancık gençlerini kamplarında misafir ederek onların gelişimine katkı sağlayacak eğlence, spor, eğitim ve tatillerini güzel geçirebilecekleri faaliyetleri ile gençlerimiz kucaklamaya devam edecek." dedi.



Son Güncelleme: 14.03.2015 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.