'Kanserli Hastalar Çocuk Sahibi Olabilir'

AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ni (İVF) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

26 Haziran 2016 Pazar 16:47
'Kanserli Hastalar Çocuk Sahibi Olabilir'

AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ni (İVF) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yapılan açıklamaya göre, ziyarette; Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, AK Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Bilgi ve Sümeyye Esenyel hazır bulundu.

Tüp Bebek Merkezi Klinik Sorumlusu Üniversite Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, merkezde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek, 2012 yılı itibariyle Sağlık Bakanlığı’nın 31 il bazında (İVP)’nin Kamu Hastaneleri bünyesinde kurulması için ruhsat verildiğini ve ruhsat verilen 31 ilin içerisine Çorum’un da olduğunu söyledi.

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi olarak bölgede Samsun’dan sonra ikinci sırada olduklarını belirten Görkem, bunun için bu bölgeye hizmet vermek yarışında olduklarını kaydetti.


HASTALAR AYNI GÜN MUAYENE EDİLİYOR

6 ay önce Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nde ilk doğumu gerçekleştirdiklerini belirten Görkem, “Biz burada hastalarımızı randevusuz olarak, pozitif ayrımcılık yapmadan her hastayı aynı gün muayene etmeye çalışıyoruz” dedi.


HASTALAR BİZE MUAYENE İÇİN BAŞVURMAKTA ÇEKİNİYOR

Günde 40’a yakın hastayı muayene ettiklerinin altını çizen Görkem, bunun yanında İVF merkezinde yapılan tedavilerin mahremiyet konusu olduğu için insanların tedavi için başvuru yapmaktan çekindiklerini belirtti.


ÇORUM SAĞLIKTA MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA

AK Parti Çorum Milletvekili Ceritoğlu ise Sağlık konusunda mahremiyetinin olamayacağına vurgu yaparak Çorum’da açılan AMATEM ve İVP’in sağlık turizmi konusunda dünyaya açılarak, bir marka olabileceğini kaydetti.


Çorum’un Türkiye’ye örnek olabilecek Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ne sahip olunduğunu belirten Ceritoğlu, ayrıca epilasyon konusunda başarı sağlayan tek ilin Çorum olduğunu dile getirdi.


Tecrübeli yönetici ve çalışanları ile Çorum’un sağlıkta marka şehir olma yolunda ilerlediğini açıklayan Ceritoğlu, “Hitit Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak eğitim konusunda hangi alanlarda ihtiyaç duyursa duyulsun o alanlarda hemen kurslar açılmaktadır. Bu çalışmalarda Rektörümüz sayesinde olmaktadır. Dal hemşireliği ve bir çok konularda kurslar açılarak mesleki bilincin geliştirilmesinde çalışanlara yardımcı olunmaktadır” dedi.


Ceritoğlu, tüp bebek uygulamalarının bu zamana kadar yüksek maliyetlerle gerçekleştiğini ifade ederek, “İnsanlar çocuk sahibi olmak için zamanında evlerini, bağlarını, bahçelerini satmak zorunda kalıyorlardı. Ama şimdi en düşük ücretlerle şehirlerinde tedavi imkanı bulmaktadırlar” şeklinde konuştu.


KANSERLİ HASTALAR ÇOCUK SAHİBİ OLABİLECEK

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şu anda 10 kişi ile Kadın doğum uzmanı olarak hizmet verdiklerini belirtti. Kanserin son zamanlarda dünyada artan bir hastalık olarak görülmeye başlandığını belirten Zehir, kanser nedeniyle tedavi olan insanların çocuk sahibi olmasını sağlayacak bazı belirsizliklerin ortadan kaldırılması için Sağlık Bakanlığı’nın yasalarda yaptığı değişikliklerle bunun ortadan kaldırıldığını ifade etti.


Kanserli bir hastanın çocuk sahibi olmasını sağlayacak cihazların İVF Merkezinde bulunduğunu ve bu konuda hastane olarak her türlü çözümü ürettiklerini söyleyen Zehir, Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nde ilerde çocuk sahibi olmak isteyen kanser hastası bir kişiden tedaviden önce spermin veya yumurtanın alınıp, dondurularak tedaviden sonra enjeksiyonla tekrar gebe kalmasını sağlayabilecek ortamı oluşturduklarını belirtti.


ÇORUM’DA TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE EN DÜŞÜK ÜCRET ALINIYOR

Tüp bebek tedavisi uygulanan hastalardan başka hastanelerde yüzde 30 katkı payı alındığını hatırlatan Zehir, Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde en düşük taban fiyatın alındığını ifade etti.


HİÇ BİR İSTEĞİMİZ GERİ ÇEVRİLMİYOR

Hiçbir isteğinin geri çevrilmediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, bu şartlarda çalışmanın ve başarıyı yakalamanın çok kolay olduğunun altını çizdi. Çorum’da Tıp Fakültesi’nin olmasının gerektiğine vurgu yapan Alkan, Hiti Üniversitesi için tıp fakültesinin bir prestij olduğunu kaydetti.


“DÜNYANIN MERKEZİ ÇORUM” SÖZÜNÜ ÇORUMLULAR ÇÜRÜTMEYE ÇALIŞTI

Dünyanın merkezinin Çorum olduğunun açıklanmasından sonra insanların mutlu olduğunu belirten Alkan, bazı kesimlerin bunu baltalamak için elinden geleni yaptığı ifade etti. Bu gibi iddiaların bedava reklam olduğunun altını çizen Rektör, “Şirince’de dünya batmayacak dendi dünyanın insanı oraya akın etti. Birileri çıkıp Van Gölü’nde canavar var dedi, insanlar 5 yıl oraya gidip geldi.


Bunlar kötü şeyler değil, kendi memleketimizin insanı dünyanın merkezi Çorum söylemlerini çürütmek için uğraştı. Ama böyle söylemleri memleketimiz lehine çevirmemiz lazım, birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.06.2016 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.