‘Kapıları da gönülleri de insanlığa açık’

Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) Başkanı Adem Duru, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

02 Ekim 2013 Çarşamba 10:10
 ‘Kapıları da gönülleri de insanlığa açık’


Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) Başkanı Adem Duru, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

“Yeryüzünde Kâbe-i Muazzama’nın bir şubesi durumunda olan camilerimiz, inanan insanları hiçbir ayırıma tabi tutmadan, protokol sırası gözetmeden bünyesinde toplayan, sevginin, saygının kazanıldığı, kâmil manada insan olmanın yollarının öğrenildiği, âdete kişiyi Allah’a ulaştıran bir pusula konumundaki kutsal yerlerdir.” diyen Duru, camilerde görev yapanların toplum için bir çimento görevi üstlendiklerini söyledi.

Hafta vesilesiyle din görevlileri ile yemekli bir toplantıda buluşacaklarını da belirten Duru, şu açıklamalarda bulundu;

“Bütün din görevlilerinin ortak adı; İmam. Bütün manası içinde gizli, önder. Namaz zamanı cami açan, namazdan sonra kapayan değil, ömür boyu kapısını da, gönlünü de insanlığa açık tutan kişi. Allah Resulü varken kimse ‘İmam’ olmadı. Çünkü O ‘imamdı’. Sağlığında bu emaneti ümmetin en faziletlisi aldı. ‘Sıddık’ ismi ondan kaldı. Gazali imamdı, Ebu Hanife imamdı.

İmamlık bir meslek midir? Öyle ise ulaşılacak en yüce meslek. Mihrapta, rahlede, kürsüde ama her zaman milletin önünde. İmam günah listesi tutan değil günahları yıkayandır. Cehennem’e odun değil, Cennet’e kâmil insan hazırlayandır.

İmam, sarığı gibi gönlü de ak olan insandır. Evlenecek gençlere dünürcü, düğünlerde, nikâhlarda, sünnetlerde duacıdır. Yeni doğan bebeğin kulağına ezan okuyan, sekarat halinde hastanın başında Yasin okuyan, musallada cenaze kıldıran, kabirlere yerleşince telkin veren, hep imamdır.

Camileler ve Din Görevlileri Haftası’nın insanımız, toplumumuz ve din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.”



Son Güncelleme: 02.10.2013 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165