Karadağ'dan stad ve kışla çıkışı

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Stad ve Kışla konularında çarpıcı sözler söyledi

11 Haziran 2018 Pazartesi 15:15
Karadağ'dan stad ve kışla çıkışı

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Ayakkabıcılar Arastası’nın rehabilitasyonu konusunda esnafla yaptığı istişare toplantısında Çorum’da iki önemli imar düzenlemesine dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KÜLCÜ GİTTİKTEN SONRA…

Karadağ’ın açıklamasına geçmeden önce sanırım Stad ve Kışla konularında en çok yazıp çizen gazeteci olarak birkaç söz söyleme hakkımız var.

Malumunuz olduğu üzere stat mevzusu son günlerde sıkça dile getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı illerde eski stat alanlarını ‘Millet Bahçesi’ yapma projesinin Çorum’un da duygularına tercüman olduğunu kısa bir süre önce dile getirmiştik. Akabinde bazı gazeteciler ve mahalle muhtarı tarafından aynı istek dillendirildi. Manidar olan ise, stad konusunda daha önce hiç sesi çıkmayanların, Muzaffer Külcü görevden alındıktan sonra bugün şehri düşünüyor olmaları ve bizim daha önce defalarca kez yazdığımız çizgiye gelmeleri. Bu manidar olduğu kadar sevindirici bir gelişme onlar adına. Demek ki neymiş, doğru er ya da geç –bazıları için şahsa, makama, mevkiye göre değişiyor olsa da- kendini kabul ettiriyormuş ve doğruluğundan bir şey kaybetmiyormuş. 

STAD MİLLET BAHÇESİ OLMALI

Gelelim dün gece Karadağ’ın bu mevzuda söylediklerine…

Arasta esnafıyla dün bir araya gelen Karadağ, mevcut şehir stadı ve müştemilatının yapılaşmaya açıldığını, ancak mahkeme kararıyla durdurulduğunu hatırlatarak stat alanının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Millet Bahçesi olması gerektiğini söyledi.

Karadağ, Bölgede konut yapılarak nüfus yoğunluğunun artırılması ile iş yapılamayacağını ifade ederek, bu konuda Belediye Başkanı Zeki Gül’ün halihazır planı revize etme görüşü olduğunu, ancak bu çözümün de pek isabetli olmayacağının zamanla anlaşılacağını vurguladı.

2013 yılında belediye başkan adaylığında stat yerinin yeşil alan olması yönünde taahhütte bulunduğunu söyleyen Karadağ, “2013’te biliyorsunuz adaylığım söz konusuydu. O dönemde stat yerinden Çimento Fabrikası’na kadar yeşil alan projem vardı. O bölge nefes almalı. Çimento’nın kaldırılması fikrimi de yine o yıllarda proje olarak açıklamıştım.” dedi.

Askeri Kışla’nın konuta açılması yerine Millet Bahçesi gibi benzeri bir yapılanmaya girilmesinin düşünülebileceğini aktaran Karadağ, “Kışla alanına bazı resmi kurumlar yapılıyor. Onlar yapılsın. Ancak TOKİ konut yapacak. Yukarıda stat alanı Millet Bahçesi olur, aşağıda kışla alanı da Millet Bahçesi benzeri bir proje gibi düşünülebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye genelinde 15 şehirde millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Çorum şehir stadı yakın geçmişte Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devralındığı için millet bahçesi yapılacak stat yerleri arasında görülmedi. Çorum’da sulak arazilere doğru yapılanma yerine Silmkent ve Nadık üstündeki sert zeminlerde imar çalışması yapılması lâzım.” diye konuştu.  

İnşallah bu konuda da Çorum için en doğru karar verilir ve yapılır. Ne de olsa aklın yolu bir.

Son Güncelleme: 11.06.2018 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail baş çamlıca 2018-06-11 15:30:15

bırakında imar işlerini belediye ilgilensin sizler gelinde kırsalın ihtiyac ve taleplerini dinleyin şimdi aklıma da takılmıyor degil 30 oçak sonrası başkan 2013 vaadlerini 2019 için mi güncelleme yapıyor zeki başkana kolay gelsin

Avatar
Ali 2018-06-11 17:21:47

sahi zeki gül'ün olmadığı bir yerde bu kadar belediye işinin konuşulması ne kadar etik. Tamam geçici gibi görüyorsunuz anladık da şu an fiili başkan o değil mi? Ayıp.

Avatar
Haluk 2018-06-11 16:02:58

Yeşil alan yapın oraları, konutları tepe yamaçlarına yapın

Avatar
ok 2018-06-11 18:19:20

Karadağ kendi derdine düşmüş koltuk arıyon. sen o koltuğu dolduramazsın . Belediyeye Muzaffer gibi vizyon sahibi kişiler lazım. (varsa hatası niye mahkemeye vermediniz ) . Sen Ankaradan ne aldın ona bak. Elde var sıfır

Avatar
Valdo 2018-06-11 19:58:20

Emanetçi başkan Zeki Gül'e kim soracak ALLAH aşkına başkanlığına atananın hali budur işte hadi sana güle güle Zeki Gül

Avatar
PAPUCCU 2018-06-11 21:19:36

sayın karadağ ne çabuk belediyeye adepte oldunuz bu ne hız

Avatar
Mertçe 2018-06-12 07:21:28

Karadağ olmasaydı Zeki Gül başkanlığı rüyasında görürdü. Tabi şimdi Karadağ'da bu işleri Zeki Gül'e mi soracak.

Avatar
kışla toki 2018-06-11 15:21:45

toki kışla projesi engelnemeli ve orası derhal yeşil alan olmalı. veya az yoğunluk. hatta erzruum dede bölgesindeki yüksek katlı imar çalışması da yoğunluk düşürülmeli. hastanenin olduğu bir bölgede bu kadar yoğunluk manidar.