Karadağ, Diş hekimliği gününü kutladı

Ak Parti Çorum İl Başkanı Av.Mehmet Karadağ Diş Hekimliği Gününü Kutladı.

22 Kasım 2016 Salı 12:05
Karadağ, Diş hekimliği gününü kutladı

Ak Parti Çorum İl Başkanı Av.Mehmet Karadağ Diş Hekimliği Gününü Kutladı.

Karadağ; "Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan 'Dişçi Mekteb-i Aliyesi' Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur.1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü 'Diş Hekimliği Günü', 22 Kasım’ı içine alan hafta ise 'Ağız Diş Sağlığı Haftası' olarak kutlanmaktadır.

Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp- damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların risklerini arttırmaktadır. Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.

Sağlığımızın önemli bir parçası olan ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulmasında, sağlıklı bir ağız ve diş etine sahip mutlu bireyler olarak yaşamamız için özveri ile çalışan tüm diş hekimlerimizin yaptığı çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle ağız ve diş sağlığının korunması alışkanlığını yeni nesillere kazandırmak, toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesini sağlamak diş hekimlerimiz ile ailelerin yanı sıra hepimizin ortak, sorumluluğudur. 

Ağız ve diş sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılması için büyük bir gayretle çalışan tüm diş hekimlerimizin Diş Hekimliği Gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim."dedi


Son Güncelleme: 22.11.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165