Karaman övgü dolu sözlerle ödülünü aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Kültür Büyük Ödülü'ne layık görülen hemşehrimiz Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a ödülünü takdim etti.

21 Aralık 2022 Çarşamba 23:49
Karaman övgü dolu sözlerle ödülünü aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde İlim Kültür Büyük Ödülü'ne layık görülen hemşehrimiz Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a ödülünü takdim etti.

Konuşmasında İlim Kültür Büyük Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a ödülünü takdim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim inancımızda alimler peygamberlerin varisleri olarak görülür. Medeniyetimizin köklü müktesebatını günümüzün birikimi ve imkanlarıyla harmanlayarak geleceğe taşıyanlar alimlerimizdir. Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İslami ilimlerde derin vukufiyeti, hoşgörüsü ve özgün eserleriyle tanınan bir hocamızdır." şeklinde konuştu.

'SADECE İLMİ KİMLİĞİYLE DEĞİL VESAYETE KARŞI DİK DURUŞUYLA DA TEMAYÜZ ETMİŞTİR’

Erdoğan konuşmasının devamında, Hayrettin Karaman'ın vesayete karşı mücadelelerinden bahsederek dik duruşu nedeniyle de önemli bir isim olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Hayrettin Karaman hocamız sadece ilmi kimliğiyle değil vesayete karşı dik duruşu ve mücadelesiyle de temayüz etmiş bir isimdir. Henüz akademisyenliğinin ilk yıllarında kaleme aldığı 'İslam Hukukunda İçtihat' adlı teziyle adından çokça söz ettirmiş, İSAM'ın kurucuları arasında yer almış, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk üstlenmiştir." Dedi.

'FİLDİŞİ KULESİNE HAPSOLMAK YERİNE HAYATIN İÇİNDE BİZZAT VAR OLAN HOCAMIZ’

Erdoğan ayrıca Türkiye'nin ilk imam hatip mezunlarından biri olan Hayrettin Karaman'ı takdim için yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Fildişi kulesine hapsolmak yerine hayatın içinde bizzat var olan Müslümanların soru ve sorunlarına İslam fıkhından güncel çözüm yolları arayan, içtihat kapısını açık tutmak için canla başla çalışan hocamızın şöhreti ülkemiz sınırlarının ötesine geçmiştir. Türkiye'nin ilk imam hatip mezunlarından biri olarak imam hatip neslinin yetişmesinde de Hayrettin Karaman hocamızın çok büyük emeği vardır. Maruz kaldığı onca baskıya, haksızlığa, hadsizliğe rağmen halen gazete yazılarıyla, makaleleriyle, hikmet dolu sohbetleriyle gönül dünyamızı aydınlatan muhterem hocamıza rabbimden sağlıklı, bereketli ömürler niyaz ediyorum. İlim Kültür ödülünü takdim edeceğimiz Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamızı da tebrik ediyoruz. Özellikle de benim de hocam olması hasebiyle saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Yeni Şafak

Son Güncelleme: 22.12.2022 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu murat 2022-12-22 07:47:27

Vay be ne günlere kaldık.....

Misafir Avatar
hoca 2022-12-22 12:10:12 @Çorumlu murat

daha dur ne gördünki

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2022-12-22 11:07:28

Kur Korumalı Mevduat ve ilim... İlim kavramının içini de boşaltmayı başardınız, tebrikler!

Avatar
E.T. 2022-12-23 09:55:13

“Sultan Sofrasına Oturan Âlim'in Fetvasına İtibar Edilmez”

Avatar
Anitta. .. 2022-12-22 13:07:43

Ülkede ödül verecek adam kalmadı galiba aslında ödül altılı Ekrem İmamoğlu'nun...

Avatar
Kapakçı 2022-12-22 13:15:14

Bu rağbet bana değil sana demiş:Nasrettin Hoca"Ye kürküm ye".Şimdilik.

Avatar
Emekli Çorumlu 2022-12-22 17:48:29

ne günlere kaldık bu kişilere ödül veriliyor

Avatar
alacalı 2022-12-22 10:18:04

Rabbim sağlıklı ömürler nasip etsin değerli hocamıza....

Avatar
Çorum 19 2022-12-22 23:48:40

Hocama yakisir hatta mecidiye nişanları canlandirilip ondan da takdim edilmeli saygilar