Kardeşi kardeşe düşüremezler

Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Nihat Örs, Türkiye’yi bir ağ gibi sarmaya başlayan terör eylemlerinin artarak...

12 Ekim 2014 Pazar 13:40
 Kardeşi kardeşe düşüremezler


Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Nihat Örs, Türkiye’yi bir ağ gibi sarmaya başlayan terör eylemlerinin artarak devam etmesinin son derece kaygı verici olduğunu belirterek ‘Terör bilinçli ve planlı bir şekilde tırmandırılarak kargaşa ortamı yaratılmaya çalışılıyor.’ dedi.


‘TERÖRE HÂLÂ ŞEHİT VERİYORUZ’


Terör örgütünün kaos ortamı yaratarak hâlâ saldırılarda bulunduğunu, her durumu kendi lehine çevirmek için çaba gösterdiğini, bunun içinde vatan evlatlarını şehit etmekten geri durmadığını belirten DES İl Başkanı Nihat Örs, terörist örgütlerle aynı yolda yürünmeyeceğinin, onlara bel bağlayarak yola çıkılmayacağının son gelen şehit haberleri ile bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, ‘Yine baba ocaklarına ateş düştü. Yine çocuklar yetim kaldı.Yine içimize ateş düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.’ dedi


‘KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR’


Türkiye üzerinde oynanan oyunların Türkiye’nin birinci sınıf bir coğrafyada  ve her zaman gelişme potansiyeli olan bir konumda olmasından kaynaklandığını ifade eden DES İl Başkanı Nihat Örs bunun için de ülkenin geleceği planlanırken çok dikkatli adımlar atılması gerektiğini kaydetti.  Çözüm süreci ile başlayan çeşitli uygulamaların PKK ve siyasi uzantıları tarafından hep bir kazanım olarak algılanmasının önüne geçilememesinden kaynaklanan bir sürecin getirdiği bir noktada ülkenin kargaşaya sürüklenerek, Kobani bahanesinin arkasına sığınarak hedefe ulaşmak istendiğinin altını çizen Örs, şöyle dedi; “Bu ülkede zorla kardeşi kardeşe düşürmek istiyorlar. Bu vatanın kutsallarına saldırarak insanları tahrik ediyorlar. Yakıp yıkarak güç gösterisi yapıyorlar. Sınırlarımız dışında olan olaylardan dolayı bizim insanlarımız ölüyor. Okullar kundaklanıyor. Yakılan yıkılan yerler yağmalanıyor. Ülkede bir  savaş senaryoları denenmek isteniyor. Bu duruma nasıl gelindiğini görmek derin strateji bilmeyi gerektirmemektedir. Maalesef PKK ve yandaşları cesaret alıcı bir konuma gelmişlerdir. PKK silah bırakmamış, ülke dışına çıkmamıştır. Olaylar terörist başının İmralı’dan söyleyeceği sözlerle yönlendirilir konuma gelmiştir. PKK gerek içte gerekse dışta bağlantılarını kuvvetlendirerek bugünkü eylemleri yapacak hale gelmiştir. HDP’nin olaylar sırasında akıllara ziyan kışkırtıcı açıklamaları bunlara ne kadar güvenileceğinin bir göstergesidir. Ancak her ne olursa olsun Türk Devleti bu terör olaylarını sonlandıracak güce sahiptir. Bu vatan birileri istiyor diye bölünmeyecek kadar sağlam temeller üzerine kurulmuştur..


‘İŞİD’İN VARLIK SEBEBİ DERİNLEMESİNE TAHLİL EDİLMELİ’


Suriye ve Irak’ta İŞİD’in sünni bir örgüt olarak gösterilmesinin mezhepsel olarak Şii karşıtlığı ile Hanefiliğe karşı bir blok oluşturma gayretinin bir ürünü. İŞİD’in  katı Selefi yapısı terörü besliyor. Sınırlarımızın hemen dibinde yaşanan terör olayları sadece güvenlik açısından değil mezhepsel olarak da Türkiye’yi tehdit etmektedir. Türkiye’de son zamanlarda ortaya çıkan Selefilik ve Vahhabilik hayranlığı tesadüfen oluşan durumlar değildir.. Türkiye’nin  Hanefi- Maturidi ekolünün yaygın olduğu bir ülke olması, katı selefiliğin dini yorumlara kapalı olması, felsefeye, eleştirel düşünceye, tasavvufa açık olmaması açısından  da değerlendirilmeli ve önlemler alınmalıdır. Batılı devletlerin ve istihbarat örgütlerinin İŞİD üzerinden yapacağı faaliyetler izlenmelidir.


‘TOPLUMU GERMEKTEN UZAK DURMALIDIR’


Türkiye’nin geçtiği şu hassas dönemde sendikalar daha derleyici toparlayıcı olarak toplumun önüne çıkmalı. Yakıp yıkanlarla beraber aynı karede olmak, terörü masum gösterecek toplumu gerginliğe sevk edebilecek davranışlardan kaçınmalıdır. Türkiye’nin herhangi bir yerinden gelecek olan kötü bir haber hepimizi üzer.”




Son Güncelleme: 12.10.2014 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.