‘Kardeşliğimize sahip çıkalım’

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, Kobani bahanesiyle...

09 Ekim 2014 Perşembe 12:45
 ‘Kardeşliğimize sahip çıkalım’


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, Kobani bahanesiyle son günlerde yaşanan provokatif eylem ve şiddet olaylarını endişeyle izlediklerini belirterek, “Ülkemizi  iç karışıklığa, bir bataklığın içine sürüklemek isteyenlere  gösterilecek en büyük tepki kardeşliğimize, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır.” dedi.


Milletimizin oyuna gelmeyeceğini, kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Bıçak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“Bir takım partiler, örgütler ve provokatörler halkımızı kullanarak, kışkırtarak ülkemizi bir bataklığın içine, iç karışıklığa sürüklemek istemektedir.  İnsanların IŞİD terörüne ve akrabalarının katledilmesine tepki göstermesi anlaşılabilir bir davranıştır. Şiddet ve çirkinlik içermeyen her eylem, çağdaş demokrasinin bir gereğidir. Ancak son iki günde 21 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, onlarca kurum ve kuruluş yakılmış, yıkılmış, yağmalanmıştır. Böyle hak arama yöntemi olmaz, anarşiyle huzur sağlanamaz. Kimsenin kamu düzenini bozmaya, milletimizin huzurunu kaçırmaya hakkı yoktur.  Unutmayalım ki ne zaman sokaklar karıştıysa kaybeden hep Türkiye olmuştur.


Biz bu topraklarda bin yıldır huzur içinde birlikte yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Düşmanlarımızın ellerini ovuşturacak tutumlardan hızla kaçınmalıyız. Biz kavga edersek kazanan düşmanlarımız olur. Milletimiz; ülkemizin üzerinde oyun kurgulayan terör örgütlerinin ve karanlık odakların tuzağına düşmeyecek tarihi tecrübeye ve sağduyuya sahiptir. Halkımızın hamasi duygularla ve hisleriyle değil, ortak aklıselim ile hareket ederek milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağına gönülden inanıyoruz.


Buradan tüm siyasilere çağrımız ise yaşanan olayların bir siyasi rant meselesine dönüştürülmemesidir. İktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte çözüm süreci ve dış politikanın samimiyetle değerlendirilmesi, tarihsel birikimimize yakışır bir politikanın ortaya konmasıdır.”



Son Güncelleme: 09.10.2014 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.