Kasa fişi devri kapandı

Lokantalar başta olmak üzere, seyyar POS cihazı kullanılan işletmelerde kredi kartıyla ödeme yaparken kasa fişi isteme devri bugünden itibaren kapanıyor.

01 Ekim 2013 Salı 23:45
 Kasa fişi devri kapandı

Lokantalar başta olmak üzere, seyyar POS cihazı kullanılan işletmelerde kredi kartıyla ödeme yaparken kasa fişi isteme devri bugünden itibaren kapanıyor. Artık, kredi kartıyla ödeme yapılan seyyar POS cihazı, yazar kasa işlevi de görecek.

Maliye Bakanlığı, alışveriş sonrası fiş alma konusundaki tartışmaları bitirmek ve kayıt dışını önlemek amacıyla bugünden itibaren yeni bir uygulama başlatıyor. Başta lokantalar olmak üzere hizmet sektöründe kredi kartıyla yapılan ödemelerde yaygın olarak kullanılan seyyar POS cihazlarının yerini bugünden itibaren artık yeni nesil cihazlar alacak.

Hem POS, hem yazar kasa özelliğine sahip yeni cihazlarla ödeme yapılırken üç nüsha fiş çıkacak. Nüshalardan biri kredi kartı slipi, ikisi ise fatura yerine geçecek ve slip ile faturalardan biri müşteriye verilecek.

Kasa fişine gerek kalmadı

Seyyar POS cihazı kullanarak lokantalarda kredi kartıyla ödeme yapanlar artık ayrıca kasa fişi istemek zorunda kalmayacak. Ancak, nakit ödemelerde veya kasaya giderek yapılan ödemelerde fiş isteme uygulaması iki yıl daha devam edecek.

(Habertürk)




Son Güncelleme: 01.10.2013 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165