Kastamonu’da bir araya geldiler

8. Karadeniz Baro Başkanları Toplantısı 14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Kastamonu da yapıldı.

17 Ocak 2017 Salı 15:44
Kastamonu’da bir araya geldiler

8. Karadeniz Baro Başkanları Toplantısı 14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Kastamonu da yapıldı.


Toplantıya TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Karadeniz Bölgesindeki illerin Baro Başkanları Çorum Barosunu temsilen Baro Başkanı Av. Altan Akpınar katıldı.


Toplantı da Mesleki sorunlar, TBMM de görüşülen Anayasa değişikliği maddeleri, 2017 Mayıs ayında yapılacak olan seçimli TBB Olağan Genel Kurulu görüşüldü.


Toplantıda gündem gereği mesleki sorunlar, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, CMK Ücret Tarifesi, Hukuk Fakültelerinin sayındaki artış, Avukatlık Stajı konusunda görüş ve öneriler sunuldu.


TBMM’de görüşülen Anayasa değişikliği konusunda Baro Başkanları mevcut değişikliğin hukuki değerlendirmesini yaptı ve OHAL yönetimi döneminde Anayasa değişikliği yapılmasının hukuk devletinin temel ilkeleri ile bağdaşmadığı konusunda görüş birliğine varıldı.


Özellikle kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, HSYK ve Yüksek Mahkeme seçimleri, Başkanlık sistemi ile ilgili Baro Başkanlarının siyasi kanı ve görüşlerden bağımsız olarak, tamamen hukukçu kimliği ve söylemlerine dayanarak yaptıkları değerlendirmelerin özünü, Anayasa değişikliğinin yeterince tartışılmadığı, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin alınmadığı, toplumsal uzlaşmanın sağlanmadığı hususları oluşturuldu.


Yaklaşan TBB’nin seçimli olağan genel kurulu ile ilgili ise mevcut yönetimle ilgili eleştiriler sunuldu, ancak genel kanı TBB Başkanı ve Yönetim Kurulunun 4 yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan memnun kalındığı yönünde oldu. Son olarak yeni dönem seçilecek Başkan ve Yönetim Kurulundan beklentiler dile getirildi.


Son Güncelleme: 17.01.2017 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.