Kavşak yenilendi tamam da, bu sorunlar ne olacak?

Mustafa Demirer 23 Nisan kavşağının yeni haliyle sürücülere yaşattığı sorunları yazdı

19 Ağustos 2020 Çarşamba 10:27
Kavşak yenilendi tamam da, bu sorunlar ne olacak?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi Karakeçili-Gazi Caddesi bağlantısını tamamlayıp Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni 23 Nisan Kavşağı’na bağladı. Hafta sonundan itibaren yeni kavşak trafiğe açıldı.

Şehir merkezinin en yoğun kavşaklarından birisine geliş-gidiş yeni bir bulvar yol ilave edilmiş oldu. Biz de hem yeni bir cadde hem de çok farklı bir kavşakla tanışmış olduk.

Profesyonel bir sürücü değilim, teknik bilgim de yok, sadece ortalama düzeyde araç kullanıyorum. Yeni ve farklı kavşağımızı akşam trafiğin sakin olduğu bir saatte test ettim. Sıradan sürücü olarak  gözlemlediklerimi aktarmayı, bölgenin araç ve yaya trafiğinin selameti açısından paylaşmak istedim. Olur ya, bu işle vazifeli uzman veya yetkililer çıkıp 23 Nisan Kavşağı’nda trafik akışını hızlandıracak, olası riskleri en aza indirgeyecek yeni bir çalışma ve düzenleme yaparlar.

İşte yeni kavşağımızda gördüklerim:

*Eşref Hoca Caddesi istikametinden gelerek Albayrak Caddesi’ne dönüş yapmak için çok keskin slalom yapmak zorundasınız…

*Albayrak Caddesi’nden gelen araçların kavşağa çıkması yasak. Sürücüler yarı yolda İmam Hatip Lisesi ve Emre Cami arkasındaki ara sokaklara yönlendiriliyor. Sokaklar dar ve doğal olarak araç parkı olduğundan iki araç bile sığmıyor, dolayısıyla riskler artıyor.

*Fatih Caddesi 23 Nisan Ortaokulu ön giriş kapısı önünden gelen araçlar karşı tarafa (Hitit Gıda tarafı) geçmek için sol şeride yaklaşıp U dönüşü yapabiliyor. Şayet geniş açılı bir dönüş yapılamazsa karşı taraftaki araç parkı nedeniyle ikinci bir manevra yapmak gerekiyor. Bu kez arkadan gelen onlarca araç hem beklemek zorunda kalıyor hem de problemler ortaya çıkabiliyor.

*Aynı şekilde Fatih Caddesi istikametinden kavşağa seyreden araçlar Adliye Sarayı tarafına geçmek için yine sola yaklaşıp U dönüşü yapmak durumunda. Benzer riskler burada da var.

*Fatih Caddesi 23 Nisan Ortaokulu ana kapı girişi istikametinden seyreden sürücüler,  araç parkı nedeniyle sağ tarafa, yani Eşref Hoca Caddesi’ne dönüş yapamıyor. Kırmızı ışıkta diğer araçlarla birlikte bekliyor.

*Gazi Caddesi’nden Saat Kulesi istikametine seyir halindeki araçlar için Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne giriş var. Ancak Gazi Caddesi Taş Bina istikametinden seyreden araçlar için yeni caddeye giriş yok. Sürücüler Ilıca Caddesi’nden Fatih Caddesi’ne ulaşmak zorunda. Yani yeni yol açıldı ama Ilıca Caddesi’nin trafiği yine rahatlatılamadı.

*23 Nisan Kavşağı’nda sürekli kırmızı ışığa takılan sürücüler güzergahı kullanmak istemiyor.

Okullar tatil olmasına rağmen, mesai saati dışındaki saatlerde bile yeni açılan cadde dahil kavşağın tüm güzergahlarında trafik akışı eskisinden daha iyi değil.  24 saat çalışan sinyalizasyon kaza riskini ortadan kaldırıyor, ancak trafik akışında rahatlama yerine tam tekmil bir tıkanma söz konusu. Maalesef şu anda yeni kavşakta trafik hızlı ve iyi akıyor diyemiyoruz.

Son Güncelleme: 24.08.2020 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep 2020-08-19 10:41:07

Ulaşım hizmetleri müdürü ziraatçi miydi? Gördüğüm en saçma kavşak olmuş. 3 gündür eşref hoca caddesinden gelen aracın albayrak caddesine nasıl gidereceğini anlamaya çalışıyorum. Albayrak caddesinin yarısında tek yöne kapatmaları da baya akıllıca:)) acaba ne hayal etmişlerdi

Misafir Avatar
bay 2020-08-19 13:18:30 @Recep

Albayrak caddesine giriş olmayacak tek yön olacak orası ilerleyen günlerde

Beğenmedim! (1)
Avatar
Tebrikler 2020-08-19 10:42:55

Böylesine geniş bir alana öyle bir yol yapıyorsunuz ki Mustafa Beyin dediği gibi iki araç dahi sığmazken neye çözüm getirmiş oldunuz?

Avatar
Alp 2020-08-19 10:48:36

EyvAllah syn demirer. Trafiği rahatlatacaklar dediler o bölge de trafik daha da yoğun oldu. İnşAllah birileri egolarını bir kenara bırakır da tavsiyelerinizi dikkate alır. Çünkü arkadaşlar çok alıngan. Okul açıldığında orada servislerde olacak. O trafiği düşünemiyorum.

Avatar
Hasan 2020-08-19 10:47:26

Malesef hatalı bir kavşak olmuş.Trafik eskiden daha akıcıydı

Avatar
papuccu 2020-08-19 11:38:08

Tam Çorum işi oldu böylesini ülkemizin hiç bir yerinde göremessiniz aynı Osmancık yolundaki köprü misali.Dur bakalım ulusal basına nasıl yansıyacak.

Misafir Avatar
Adam 2020-08-19 17:27:59 @papuccu

Senin yaptığını çorumlu yapmaz desene kısaca????

Beğenmedim! (0)
Avatar
Maşallah 2020-08-19 10:51:43

Çorum belediyesinin özel projesi olmuş bu kavşak.Başka yerde benzerini göremezsiniz

Avatar
burak 2020-08-19 10:53:53

Her kavşakta her ışıklı kavşaklarda olduğu gibi bu kavşakta sorunlu maalesef. Dediklerinize katılıyorum . Yeni açılan her yol trafik rahatlamak amaçlar ama çorum merkezdeki kavşaklar ve ışıklar aksine trafik yoğunluğuna sebep oluyor yapmak için yapılmış görünüyor. öncesinde kağıt üstüne tartışması sonucları değerlendirilmiyor mu acaba ? eskisiden daha kötü olacağını göremediler mi ? yeni cadde acıyoruz diye trafiği kitlemenin amacı ne. bu işleri biraz yagmur suyu kanalizasyonlarına benzetiyorum. belediye yogun su akan yerlere kanal acıyor ama su farklı yönden gidiyor kanala ugramıyor. öncesinde suyun yönüne bakmıyorlar mı bilmiyorum ? . umarım buna kısa sürede çözüm bulurlar. okullar açılınca kavşağın halini düşünemiyoru. ışıklardan ötürü adliyeye kadar ılıca caddesine kadar hep kilit olacak trafik heryeri etkileyecektir eminim. bir bilene danışmak lazımdır diye düşünüyorum . Akıl akıldan üstündür. ben yaptım oldu ile olmaz. saygılar

Avatar
Ahmet 2020-08-19 12:14:18

Yap, yık, yeniden yap. Hem çalışıyor görün hem de ihale dönsün. Bu kavşağın bu hale geleceğini öngöremeyen adamlar belediye yönetiyor. Resmi bina yükünü şehrin geneline yaymadan trafik çözülmez ama hepsini aynı yol hattı üzerine yığdılar rant uğruna. Çıkın şimdi işin içinden hadi!

banner165