Kavuncu Karadağ yolcusu

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Karadağ Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu'nın başkanlığındaki resmi heyet Karadağ'a gidecek.

12 Eylül 2019 Perşembe 17:18
Kavuncu Karadağ yolcusu

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Karadağ Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu, resmi temaslarda bulunmak üzere Karadağ Cumhuriyeti’ne gidecek.

Kavuncu, 15-18 Eylül 2019 tarihleri arasında Karadağ Cumhuriyeti’ne TBMM Dostluk Grubu Başkanı sıfatıyla heyet halinde resmi bir ziyaret gerçekleştirilecek.

Milletvekili Kavuncu, Balkanlar’daki en önemli müttefiklerimizden olan Karadağ’da  en çok yatırım yapan beşinci ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, her iki ülke arasında  sıfır problemle ilişkilerin yürütüldüğünü belirterek; “Son derece iyi düzeyde olan, gerek uluslararası müttefikliğimiz ilişkilerimiz, gerekse ekonomik, kültürel ilişkilerimizi en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Karadağ Cumhuriyeti Podgoritsa Havaalanı’nda Büyükelçi Songül Ozan ve büyükelçilik yetkilileri ve Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkanlığı yetkilileri tarafından karşılanacak olan Kavuncu ve berebarendeki heyet, büyükelçilik tarafından onurlarına verilecek akşam yemeğine katılacak. Kavuncu ve Türkiye heyeti Karadağ Parlamento Başkanı, Parlamento Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı ile görüşecek. Ziyarette her iki ülke temsilcileri çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Kavunvu beraberindeki heyet Karadağ Türk Büyükelçiliği, Ziraat Bankası, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve diğer Türk kurumlarını ziyaret edecek.

Türkiye ve Karadağ heyetleri Ekonomik Politika ve Finansal Sistemden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı, Bölgesel Kalkınmadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Boşnak Partisi Başkanı, İnsan ve Azınlık Hakları Bakanı, İslam Birliği (Meşihat) Başkanı Rifat Feyziç görüşecek.

Ziyaretin son gününde Karadağ7da Osmanlı izini taşıyan bazı tarihi mekanlar ziyaret edilecek.

Son Güncelleme: 12.09.2019 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2019-09-12 20:29:43

Başkan hollandada, vekil karadağda... gezin beyler gezin

Avatar
İskilipden 2019-09-12 17:49:48

İskilip Çankırı yolu yapıldımı acaba?

Avatar
Cengiz Köse 2019-09-13 11:13:36

Yaririm ve yerlesmek için neler yapmam gerek yardimci olurmusunuz.
Makine muhendisiyim
Alt yapi konusunda 5 ulkede çalıştım
Uzmanl8k alanim Alt yapi ve Is makinalardir
Universitede egitimde verebirim hidrolik ve motor derslerinde.
Saygilarimla,
+905416233143
cengizdsi@hotmail.com