Kaybeden memur ve emekli

2014 yılının memurların mali ve özlük hakları açısından kayıp bir yıl olduğunu belirten Demokrat Eğitimciler...

24 Aralık 2014 Çarşamba 12:27
Kaybeden memur ve emekli


2014 yılının memurların mali ve özlük hakları açısından kayıp bir yıl olduğunu belirten Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, “Yetkili sendikanın yüzdelik zam yerine memurlara 123 lira, emeklilere ise 140 lira maaş artışını kabul etmesinden dolayı 2014’ün kaybedenleri memur ve emekliler olmuştur.” dedi. 


Ortada apaçık bir zarar ve mağduriyetin olduğunu dile getiren Bıçak, memur ve emeklinin enflasyondan kaynaklanan alacağının verilmesini talep ederek, şöyle dedi:


EN AZ MAAŞ ALAN MEMURUN ZARARI AYLIK 100 LİRAYI AŞTI!


2014 yılı için memurlara 123 lira, emeklilere ise 140 lira maaş artışı yapıldı. Fakat gerçekleşen enflasyon oranı ve temel ihtiyaçlara ardı ardına yapılan zamlar 123 liralık maaş artışını çoktan aştı. En düşük maaş alan memurun kaybı 100 lirayı geçti. Dar ve sabit gelirlinin alım gücünü ciddi bir şekilde azalttı. Memur ve emekliler hem mağdur hem de alacaklıdır. Enflasyon farkı ödemesinin unutulmasına müsaade etmeyeceğiz.


ORTALAMA MAAŞ ARTIŞI YÜZDE 6, ENFLASYON YÜZDE 8,6!


2014 yılı için yapılan 123 liralık zammın en düşük memur maaşında yüzde 6; en yüksek memur maaşında yüzde 2; genel ortalama memur maaşında ise yüzde 5 civarlarında bir artışa karşılık gelmiştir. Ancak  TÜİK tarafından yapılan resmi açıklamalara göre son 12 aylık enflasyon yüzde 8,6’yı çoktan geçmiştir.


ALACAĞIMIZ OLDUBİTTİYE GETİRİLMESİN!


2014 yılı için memura verilen 123 liralık seyyanen zam daha yıl ortasında eriyip gitti. 123 liralık zam buharlaştı uçtu gitti. Sayın Başbakana bütün memurların ve emeklilerin adına sesleniyorum ki; 2015’in yoğun gündemi arasında memur ve emeklinin enflasyon farkından kaynaklanan hakkının oldubittiye ve laf kalabalığına getirilmesine müsaade etmeyiniz.  Hak ve hukuk adına bu konunun üzerine hassasiyetle eğiliniz. En yakın bir zamanda enflasyon farkının memur maaşlarına yansıtılmasını sağlayınız.


MEMURA VERGİ ZULMÜ BİTSİN!


Her vatandaş kamuya olan vergi ödeme vazifesini mali gücüne göre ödemekle yükümlü tutulmalıdır. Vergi yükümlülüğünü adaletli ve dengeli bir şekilde tüm vatandaşlara dağıtmak ise hükümetin görevidir. Vergi aflarının ve muafiyetlerinin sıkça yaşandığı ülkemizde görmekteyiz ki kimi büyük, çok büyük vergi mükellefleri sıradan bir memur kadar bile vergi ödememektedir. Memur daha maaşını almadan vergisi kesiliyor. Türkiye’de toplanan gelir vergisinin hemen hemen yarısını ücretliler ödüyor.


MEMURUN GELİR VERGİSİ YÜZDE 15’TE SABİTLENSİN!


Özellikle yılın ortasından sonra memur maaşlarından alınan gelir vergisi matrahındaki artışa bağlı olarak yükselen gelir vergisi oranları ve maaşlardan yapılan kesintinin artması ile birlikte memur maaşları ciddi bir şekilde düşüş yaşamaktadır. Memur maaşlarındaki gelir vergisi oranı yılın ilk aylarında yüzde 15 iken yılın ortasından sonra yüzde 35’lere doğru fırlamaktadır. Bu ay birçok memurun aldığı maaş, 2013 yılı Ocak ayındaki maaşından düşüktür. Bu nedenle memur ücretlerinde vergi diliminin kaldırılarak ‘yüzde 15 sabit oranlı’ gelir vergisi kesilmesini istiyoruz.”




Son Güncelleme: 24.12.2014 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165