‘Kayıt dışı mülakat hukuksuz’

Aktif Sen Çorum İl Temsilcisi Adem Yücel, Milli eğitim Bakanlığı’nın kayıt dışı mülakatının hukuksuz olduğunu iddia etti.

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:34
 ‘Kayıt dışı mülakat hukuksuz’


Aktif Sen Çorum İl Temsilcisi Adem Yücel, Milli eğitim Bakanlığı’nın kayıt dışı mülakatının hukuksuz olduğunu iddia etti.


Ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan MEB’in, görevden alınanların yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırtmadığını vurgulayan Yücel, açıklamasında özetle şöyle dedi; “Hükümeti koşulsuz destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan MEB, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan göstermelik mülakatla, onların yerine ağırlıklı olarak siyasi/sendikal vesayete ‘evet’ diyenleri okul müdürlüklerine getirdi.


İl Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için, sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptı. Objektiflikten uzak, hiçbir ilmi kriteri bulunmayan bu mülakat sonucunda ortaya, “güler misin, ağlar mısın” dedirtecek, evlere şenlik bir sonuç çıktı.


Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyarmış; kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik. Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı ne de verilen cevaplar tutanağa yazıldı. İstisnai olarak yazılanlar da, okutulup imzalatılmadı.


Değerlendirme sonuçlarına göre, mülakata katılan adaylardan bir-sendikanın il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere, 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı tanınmadı.


Aktif Eğitim Sen olarak haksızlığa uğradığını düşünen meslektaşlarımızı maruz kaldıkları hukuksuzluklar karşısında yasal zeminde sendikal mücadeleye davet ediyoruz. Yapılması gereken öncelikle milli eğitim müdürlüklerine itiraz edilmesi, ardından da -gerekirse- hukuki mücadele başlatılmasıdır.” Dedi.




Son Güncelleme: 03.11.2014 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.