Kayrıcı’ya mesaj: ‘Sen başlattın, sen bitir’

Bir fotoğraf bizi taaaa 24  yıl öncesine götürdü. Mevzu İskilip Tosya yolu ve MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı'nın İskilipliler'e verdiği söz...

16 Mayıs 2023 Salı 16:02
Kayrıcı’ya mesaj: ‘Sen başlattın, sen bitir’

MUSTAFA DEMİRER

Bir fotoğraf bizi taaaa 24  yıl öncesine götürdü. İskilip’in Sesi’nin  arşivindeki fotoğrafı görünce ister istemez geçmişe bir yolculuk yaptık. O günler de biz de Çorum Hakimiyet Gazetesi’nde muhabir olarak görev yapıyorduk. 1999 Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde  DSP-MHP ve ANAP Koalisyon Hükümeti işbaşına gelmişti. MHP hem Türkiye hem Çorum özelinde büyük bir çıkış yapmış, Çorum’dan Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdulhaluk  Çay, Vahit Kayrıcı ve Dr. Melek Denli Karaca  TBMM’ye seçilen isimler olmuştu.

TAAA 24 YIL ÖNCESİNE GİTTİK

Bizi o günlere götüren fotoğrafta kimler yok ki… Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, MHP Çorum Milletvekilleri Vahit Kayrıcı ve Melek Denli Karaca, İskilip Belediye Başkanı Mehmet Lokum ve Karayolları Genel Müdürü bir arada İskilip-Tosya yolunun yapımını törenle başlatıyor. ..

10 KİLOMETRE TAMAMLANDI

O dönemde başlatılan yol inşaatında 10 km. yapıldı. Sonrasında ekonomik kriz koalisyon hükümetini düşürdü, yeni seçimlerde AK Parti güçlü destekle iktidar oldu. İşte o günden bugüne Tosya yoluna el atan olmadı.

MİLLETVEKİLİ KAYRICI SÖZ VERDİ

Yaklaşık 60 km. olan yolda zamanla güzergah değişikliği yapıldı. İş daha da kolaylaştı. MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı seçim propaganda döneminde birkaç kez İskilip’e gitti ve bölgeyi İstanbul yoluna kavuşturacak İskilip-Tosya yoluna destek sözü verdi. İşte bu söz dahi İskilip’te ve Çorum dışında yaşayan İskiliplilerde büyük bir heyecana vesile oldu.

GELELİM BUGÜNE…

Gelelim bugüne… 24 yıldır Çorum’da milletvekili çıkaramayan MHP,  14 Mayıs seçimlerinde oylarını artırarak Vahit Kayrıcı ile vekillik hasretini sona erdirdi.

'BU YOLU BİTİRMEK KAYRICI’YA NASİP OLACAK'

Şimdi İskilipliler adayken İskilip-Tosya yoluna destek sözü veren Milletvekili Vahit Kayrıcı’yla yıllardır talep ettikleri ancak bir türlü tamamlanamayan İskilip-Tosya yolunun bitirilmesi ve hizmete girmesi hayalinin gerçekleşmesini bekliyor. İskilipliler, ‘Yıllar önce inşaatını başlattığı yolu bitirmek inşallah Vekilimiz Vahit Kayrıcı’ya nasip olacak” diyorlar.

Son Güncelleme: 16.05.2023 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2023-05-16 16:23:08

İskilip sonsuz desdek verdi. Yolumuzu çöz artık vekilim. Sahipsiz memlekete sahip çık vekilim.

Avatar
Ramiz dayı 2023-05-16 19:02:10

Vahit bey düz adamdır. Yaparım dediyse yapar.

Avatar
vatandaş 2023-05-17 18:20:41

Gerçekten İskilip Tosya yolu köy yolu statüsünden çıkarılıp şehirlerarası yol statüsüne kavuşturulmalı. Bir Osmancıklı olarak 1977 yılında çocukken o yoldan geçmiştim halen o yıllardaki durumda. O yol İskilip Tosya yolu olarak düşünmemeli, bilakis Çorum-Kastamonu-Bolu yolu olarak düşünülmeli. İller arası yol statüsünde projelendirilip yapılmalıdır.

Avatar
Yeniyol 2023-05-16 21:49:57

Öncelikle yeni yapilan yolun bir an önce hizmete açılmasını bekliyoruz. Yılbaşında 30 Nisan'da açılacaktı. Açılmadı.

Avatar
Öz İskilip li 2023-05-17 00:31:50

Vahit bey ve Bolu vekillerinin destekleri ile yapılacak İnşAllah, projesi hazır

Avatar
gurbetçi Çorumlu 2023-05-17 11:41:44

Sayın Vekilimizin Çorum Fk için yaptıkları takdir edilmesi gerekir. İnşAllah iskilpli Hemşerilerimizinde istedikleri olur.

Avatar
Güzel insanlar 2023-05-16 18:22:53

Ne umutlar ile açılmıştı inşAllah sonuca ulaşılır. Ne mutlu hatırlanmak. Hatıra gelmek.

Avatar
Murat 2023-05-17 09:38:09

Şu Tosya İskilip karayolu yazan vatandaş 5 yıldır psikolojimizi bozdun . Haberi görünce rahatlamışındır inşAllah. Allah aşkına daha konusunu açma. Vahit abi yaparım dediyse söz verdiyse yapar. Allah Muhammed aşkına vazgez artık:) :)

Misafir Avatar
umut 2023-05-17 14:13:14 @Murat

umut dünyası 50 yıldır yol yol deniliyor inşAllah bu sefer biter icraat gerekli Garibin ümidini kırma murat kardeş rahatsızlanırsan doktoru var hastanesi var umut ol bu arada geçmiş olsun Allahım şifa versin dünya umut dünyası ilçe gerçekten küçüldü eridi zamanında Çorum küçük İskilip Büyük imiş ticaretin merkezi ama gel gör ne hal oldu

Beğenmedim! (0)