Kazakistan Büyükelçisi geliyor

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal  Saparbekuly Çorum’un İskilip ilçesini ziyaret edecek.

24 Aralık 2020 Perşembe 14:00
Kazakistan Büyükelçisi geliyor

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal  Saparbekuly Çorum’un İskilip ilçesini ziyaret edecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün İstanbul’da değişik zamanlarda gerçekleştirdiği ziyaret ve görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Başkan Ali Sülük’ün dönem dönem Kazakistan Tarım Bakanı Saparhan Omarov  ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Almas Aidarov ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi İskilip’e geliyor.

ABAY PARKI  VE ABAY ODASI AÇILIŞI YAPILACAK

Kazakistan Ankara  Büyükelçisi  Abzal  Saparbekuly, İskilip ziyaretinde Abay Parkı ve Abay odasının açılışını gerçekleştirecek. Kazakistan’da casino siteleri milli kahraman ve milli şair olarak bilinen Türk dünyasında saygı ile anılan Abay Kunabayoğlu şiirleri ile birlikte İslam ilmine verdiği katkılar ile de tanınıyor.ABAY KUNABAYOĞLU ANMA YILI  OLARAK İLAN EDİLDİ

Öte yandan doğumunun 175. yılı münasebetiyle Türk Kültürü Teşkilatı  tarafından  Abay Kunanbayoğlu  yılı ilan edildi.

BÜYÜKELÇİ İSKİLİPLİ İŞADAMLARI İLE GÖRÜŞECEK

Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekury, İskilip’te 10 işadamı ile toplantı düzenleyip işletmeleri ziyaret edecek. İlçede ayakkabı ve mobilya üzerine imalatta bulunan işletmeleri gezecek olan büyükelçiye kalabalık bir devlet erkanı eşlik edecek.

BAŞKAN ALİ SÜLÜK, “İLÇEMİZİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Kazakistan büyükelçisinin İskilip ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, “İskilip’i tarihi ve kültürel özelliklerini yurtdışında da tanıtmak ve ilçemizdeki müteşebbisleri Kazakistan büyükelçisi ile bir araya getirerek ilçe ekonomisine büyük katkılar kazandırmayı amaçlıyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz büyük şair ve İslam dini alimi Abay Kunabayoğlu’nun Abay odası ve Abay parkı ile Kazakistan’da İskilip’in adını duyurmayı hedefliyoruz.”dedi.

Son Güncelleme: 31.01.2022 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.