Kazalar can yakıyor, EDS yeniden gündemde

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın dün Sungurlu’da yaptığı trafik kazasının ardından bölgeye EDS kurulması yeniden gündeme geldi. 

08 Şubat 2021 Pazartesi 13:05
Kazalar can yakıyor, EDS yeniden gündemde

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın dün Sungurlu’da yaptığı trafik kazasının ardından bölgeye  Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) kurulması yeniden gündeme geldi.

‘Her gün bir kaza haberiyle yatıp, yine kaza haberiyle uyanıyoruz’ diyen vatandaşlar, bugüne kadar bu yolda sayısız kaza olduğunu ve önlem alınmadıkça bu kazaların artarak devam ettiğini ifade ettiler.
Vali ve İl Emniyet Müdürü’nü bu konuda daha hassas davranmalarını isteyen vatandaşlar, “Bu yolda araçlar çok hızlı gidiyor. Buraya bir önlem alınsın artık. Burada her gün ya birisi ölüyor yada yaralanıyor. Yazık günah. Dışarıda yaşayan insanlar bile ‘Sungurlu’da ne kadar çok kaza oluyor’ diye soruyor.

İL TRAFİK KOMİSYONU KARARI VAR

İl Trafik komisyonu 2019 yılının Temmuz ayında toplanarak, trafik kazalarının en çok yaşandığı ilçelerin başında gelen Sungurlu’ya EDS’nin kurulmasını kararlaştırmıştı. Vatandaşlar 1,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmamasını eleştiriyor.

Delice ve Balışeyh’de olduğu gibi Sungurlu’ya da EDS’nin kurulmasını isteyen vatandaşlar, “Yolun bu tarafından yaşayan binlerce kişi her gün bu yoldan geçerek şehir merkezine geliyor. Birçok kişi bu yolda karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Bu tür kazaların daha faza yaşanmaması, daha fazla kişinin canının yanmaması için EDS’nin kurulmasını istiyoruz” dediler.

Son Güncelleme: 08.02.2021 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-02-08 13:31:09

EDS kuracaksanız özel şirket değil emniyet ya da belediye kursun. Vatandaşın devletin kanununu ihlal etmesinden neden özel şirketler para kazanıyor? Gerçi araç muayenesi zorunlu yani para kazanmak garantiliyken TÜVTÜRK'ü Doğuş Holding/Alman ortaklığına satanlardan ne beklersin ki...

Avatar
Bay bilen.! 2021-02-08 15:32:12

Fırsatçılığın alemi yok.! Vekilde olsan kurallara uyacaksın. Vatandaşa ceza vekile kıyak yıllardır kim vekil kim asil belli eğil. Heryerde tabela ışık kural hatırlatıcı bir sürü tedbir var kimse kusura bakmasın Sayın vekilimiz kurallara uysaydı belkide kaza yapmayacaktı kuralar herkese geçerli.

Avatar
Mustafa 2021-02-08 22:25:37

Eds lere vekiller uyuyormu bilmeden haber yapip gullunc oluyorsunuz.kimse eds istemiyor.alt gecit ust gecit istiyorlar. Altan viyaduk olur. İllede birilerini zengin etmek eds isteyen yok.

Avatar
eds 2021-02-08 14:54:33

eds vekile de geçerlimiki bırakın eds yi koyun kasisileri bak ozaman kimse hız yapamaz yapın alt gecitleri

Avatar
Vatandaş 2021-02-08 19:28:16

Vekil kaza yapınca mi kıymete bindi. Sungurluda yılda 30defa kaza oluyor o kavşaklarda onlarca kişi ölüyor yeni mi anladiniz. Bide kazada kabahatli vekil mi yoksa vatandaş mi onuda yazın ogrenelim

Avatar
İsmail BAŞ 2021-02-09 00:39:49

Vatandaş ceza yiyiyecek vekiller dokunulmaz. Kamu malını yiyenleri Allah helak eykesin .

Avatar
MHY 2021-02-09 00:35:54

Delice ve balışeyhteki eds ler bir işe yaramıyor. Adam eds nin önünde (eds ye varmadan yoldaki kesikli çizgilerin başladığı yer) 70 km ile eds den sonra +110-140-160 la gidiyor. Asıl yapılması gereken buralara hız koridoru kurmaktı. Buralardaki edsler sadece kameranın önünüdeki anlık hızı ölçmektedir ve yetersizdir hatta işlevsizdir.