‘Kazanımlar elde ettik’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, tamamlanan KİK toplantılarıyla...

04 Kasım 2014 Salı 15:02
 ‘Kazanımlar elde ettik’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, tamamlanan KİK toplantılarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri, Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adli Tıp Kurumu Kurum İdari Kurul Toplantıları sona erdi. Sağlık-Sen’in genel yetkili sendika olarak katıldığı KİK’lerde, yeni talepler dile getirilirken, daha önceki KİK’lerde ele alınan konuların değerlendirmesi yapıldı.” Dedi.


KİK toplantılarında, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının öncelikli sorunlarının ele alındığını belirten Lafcı, şöyle dedi; “Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav takvimlerinin açıklanması ve sürecin uygulamaya konulması, lisans tamamlama, yıpranma payı verilmesi ile ilgili yasal düzenlemenin bir an önce yapılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletli ek ödeme ve performans sisteminin hayata geçirilmesi, kurumlar arasındaki dengesizliklerin giderilmesi ve çalışanlar arasında adaleti tesis edecek yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gibi konular ele alındı. Hizmet kollarına yönelik taleplerin ayrıntılı bir şekilde dile getirildiği ve sorunları çözümünün istendiği KİK’lerde, daha önceki toplantılarda ele alınan konular üzerinde yapılan çalışmalar da gündeme alındı.


Çalışanların sorunlarının çözümü için tek adresin Toplu Sözleşme Masası olmadığını, Kurum İdari Kurul Toplantıları ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarının da kazanımların başka bir adresi olduğunu söyleyen LAFCI:”. Taleplerin ilk olarak Kurum İdari Kurul toplantılarında dile getirilerek çözümü için çalışmalara başlanmaktadır. Sağlık-Sen olarak bir çok kazanıma imza attık. Bunların bir kısmı toplu sözleşme masasında, bir kısmı Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında, bir kısmı da Kurum İdari Kurul toplantılarında elde edildi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü, taleplerinin kazanıma dönüşmesi için her platformda mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.”




Son Güncelleme: 04.11.2014 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165